Tancarem el CIE

Els Centres d’Internament per a Persones Estrangeres són centres no penitenciaris on s’interna les persones estrangeres que han estat detingudes per trobar-se en situació administrativa irregular –no tenir papers – abans de ser expulsades. Actualment, a tota Europa hi ha 280 CIE, set a l’Estat espanyol i un a Barcelona, ubicat al barri de la Zona Franca.

Els CIE són una vulneració de drets en si mateixos, representen una irregularitat en un Estat de Dret i atempten contra els valors de la justícia i la democràcia: suposen l’única situació que es priva de llibertat a una persona sense haver delinquit, són centres opacs als que es dificulta o nega l’accés a institucions, periodistes i societat civil organitzada, i fins fa poc, no tenien reglament intern.

Des de SOS Racisme lluitem contra aquesta vulneració de drets des de que es van crear a l’Estat espanyol, a principis dels anys ’90. El treball en xarxa amb entitats polítiques i moviments socials ha ajudat a fer un salt qualitatiu a una lluita fins fa poc amagada. Actualment em impulsat la plataforma Tancarem el CIE, des d’on reivindiquem el tancament del CIE de Barcelona, i a nivell internacional treballem amb Migreurop.

Activitats i convocatòries

Materials i recursos

Notícies

Articles de reflexió, comunicats i manifestos

Log in with your credentials

Forgot your details?