12 d’octubre: Res a celebrar, molt a combatre!

El 12 d’octubre se celebra el “descobriment” d’Amèrica i la festa nacional espanyola o “dia de la Hispanitat”.

Aquesta festivitat és una representació més, i una de les més importants, de la concepció de la Hispanitat en termes colonials, que de manera deliberada construeix el relat únic amb l’objectiu d’esborrar la història i no explicar que el que veritablement va succeir va ser el genocidi de nombrosos pobles indígenes que va comportar i legitimar l’espoli, la violència i destrucció de la riquesa cultural de vastos territoris. El que va conduir finalment a la construcció de les estructures colonials i racistes que perduren fins avui en la nostra societat.

Condemnen la manca deliberada de voluntat de revisió i restitució per part de les institucions que any rere any perpetuen aquesta concepció colonial i racista de la història permetent la celebració del 12 d’Octubre.

Ens preocupa també la presència i la impunitat que tenen els grups feixistes per escampar el seu discurs d’odi racista i xenòfob. Per això, exigim a les institucions que no tolerin cap expressió ni consigna feixista a cap indret de Catalunya.

Per això, des de SOS Racisme, com a entitat antiracista i de defensa dels drets humans, celebrem el dia de la Resistència Indígena i ens sumem a les mobilitzacions de rebuig i resignificació del 12 d’octubre.

Somos resistencia anticolonial 12O

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SensiSOSWEb1 (1)
photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias