25 anys atenent persones i denunciant vulneracions de drets al SAiD

Defensa de Drets. Escolta. Acompanyament.  Denúncia. Transformació. Activisme. Internacionalisme humanitari. Són els 7 conceptes que van escollir les companyes que formen el SAiD per descriure aquest servei, que ara fa 25 anys que ofereix SOS Racisme. En aquest anys s’ha donat atenció a més de vuit mil persones, assessorant-les, oferint-li suport i fins i tot representació jurídica en cas necessari.

“Celebrem haver estat aquí per fer-ho. Però això també significa que durant aquests anys s’han donat milers de discriminacions racistes, agressions i violacions de drets. I això no ho celebrem, ho combatem”. D’aquesta premisa va nèixer el títol de l’acte: més de 8.000 raons per celebrar i combatre.
 


Abans de la celebració pública, que va aplegar antics membres de l’associació, sòcies, activistes, entitats amb les col·laborem i representants de les administracions que financien el projecte, es va celebrar la segona trobada de persones afectades per racisme que han estat ateses pel SAiD. Van poder compartir una quarentena de testimonis, de diferents discriminacions i violacions de drets, es van conèixer i es va crear un espai de cura, d’intercanvi i de resistència, molt valuós amb la intenció de millorar i apendre en l’atenció i fer d’aquest espai una activitat regular del servei.
De l’acte destaquem dos conceptes presentats per membres del SAiD. En primer lloc, que cada denúncia, independentment del seu resultat, ja és una victòria en si mateixa. I en segon lloc, que les persones que demanen ajuda, consell o acompanyament al SAiD, són les activistes fonamentals de l’entitat, perquè a través de la seva experiència ens obliga a la resta a prendre consciència, a repensar-nos continuament i a moure’ns.
 

Podeu veure el vídeo de l’acte, retransmés per Facebook Live
 
A l’acte també es van presentar novetats al servei: per facilitar la denúncia de situacions de discriminació racista, s’ha obert una línia d’atenció per WhatsApp, a través del 652873406. I un vídeo promocional que properament es difondrà a les xarxes socials.
Moltes gràcies a totes les persones que ens vau acompanyar. En especial al Centre Civic Cotxeres de Sants, que ens va cedir l’espai, al cantant Wagner Pá, que ens va regalar un preciós concert, i RUIDO Photo que ens va ajudar a presentar el projecte comú “Arxiu Il·lustrat de l’odi“.
Moltes gràcies a les persones que fan possible que el SAiD continuï treballant per eradicar les discriminacions: els nostres socis i sòcies i donants econòmics. Per facilitar el suport econòmic a l’entitat, ahir també vam presentar una nova línia de finançament: el Timming, que de manera molt senzilla i amb un euro al mes dóna suport al SAiD.
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18