#ACTIVITAT: Instal·lem al Raval una mostra fotogràfica gegant per denunciar el racisme

Aquest divendres (19.30h) inaugurem l’exposició que hem realitzat RUIDO Photo i SOS Racisme al marc del festival DocField15. Una mostra que no deixarà indiferent a ningú: pel seu gran tamany (ocupa les façanes de dos edificis) i per les seves imatges: retrats de persones que han patit la discriminació racista o xenòfoba. Us convidem a assistir a la inauguració, a passar per la Plaça Terenci Moix, on està ubicada, i a difondre el seu contingut (pots etiquetar a les xarxes amb #ésracisme).

Amadou té 32 anys i va nèixer al Senegal. Treballa com a venedor ambulant a Barceona. El 2012 va ser víctima d’una agressió per part de la Guàrdia Urbana. Després d’una persecució, agents de la policia local el van agafar pel cap, el van arrossegar per terra, el van colpejar i ni tan sols li van demanar la documentació. Li van treure els diners que duia a la cartera i li van estripar la roba. Una noia testimoni va poder gravar els fets amb el mòbil i la filmació va servir de prova al judici en el que van condemnar al policia que l’agredí.

El cas d’Amadou és un del centenar de casos que rep cada any el Servei d’Atenció i Denúncia de SOS Racisme Catalunya. Ell es va atrevir a denunciar, però un elevat percentatge de les persones que s’apropen a l’entitat (el 35% el 2014) finalment decideix no tirar endavant la denúncia. Les causes són diverses, però principalment es dóna per la desconfiança que sent la víctima cap a un sistema que enlloc de protegir-la, exerceix la discriminació.

Autoria: RUIDO Photo

En una iniciativa inédita, RUIDO Photo, organització dedicada a la fotografia en temes de Drets Humans, i l’associació antiracista SOS Racisme, han creat un projecte per donar veu a aquelles víctimes que estan disposades a mostrar-se per denunciar públicament els casos de discriminació i de vulneració de drets. Un projecte que pretén contrarestar la “invisibilització” del racisme a la nostra societat, tal i com recull l’ “Informe 2014 sobre l’estat del racisme a Catalunya”, publicat per SOS Racisme.

Aquest projecte s’inicia amb una exposició fotogràfica de grans dimensions al carrer que es situarà a la Plaça Terenci Moix, el cor del barri del Raval de Barcelona. Aquesta instal·lació de 80 metres quadrats, que ocupa la façana de dos edificis, pretén cridar l’atenció dels vianants per mostrar-los una realitat que tots els dies té víctimes a la nostra societat. Així com animar a les persones que pateixen discriminació a trencar el silenci i denunciar aquestes situacions.

Els propers mesos, es desenvoluparan altres fases del projecte que inclouen treballs audiovisuals i web i la difusió de nous testimonis i dades que ajudin a difondre la necessitat de la lluita contra el racisme.

Acte d’inaguració: Divendres 17 juliol a les 19.30h.

Mapa d’on s’instal·larà l’exposició:

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18