#ACTIVITAT: Contra el racisme, cada dia és 21 de març, però…

El Dia Internacional contra el Racisme i la Xenofòbia és per a SOS Racisme Catalunya una data per homenatjar, reivindicar i celebrar.
Homenatgem les persones que van ser assassinades mentre defensaven els seus drets a Sharpeville, Sudàfrica, el 21 de març del 1960, i totes les altres víctimes del racisme i la xenofòbia.
Reivindiquem el valor de l’antiracisme com un element clau per construir una societat cohesionada, diversa i justa. La societat que volem. Però no com un valor per penjar d’un quadre a la paret, sinó una eina per fer servir a la nostra vida diària, en el dia a dia.
Celebrem que som moltes les persones que lluitem pels drets humans i creiem en la igualtat de drets i oportunitats, i aquest dia internacional ens ofereix l’excusa perfecta per trobar-nos i festejar-ho.
Per tal de compartir-ho amb la ciutadania, hem organitzat una sèrie d’actes als que us convidem a participar-hi:
10.30h Presentació del quart Informe sobre l’estat del racisme a Catalunya.
Planta la teva màL’Alba Cuevas, directora i portaveu de SOS Racisme, i l’Alicia Rodríguez, responsable del Servei d’Atenció i Denúncia per a les Víctimes de Racisme i Xenofòbia (SAiD), ens exposaran els elements més destacats de l’any 2012 en matèria de racisme i xenofòbia.
L’informe recull la memòria anual del SAiD i els casos atesos, una selecció de fets recollits pels mitjans de selecció i articles d’opinió de persones expertes.
On es farà? A la seu de la FCONG. Carrer de les Tàpies, 1-3 Barcelona
[Acte públic també obert a premsa. Es prega confirmar assistència.]
12h (aprox) – Acte simbòlic- ANUL·LAT!!

Ens sap greu informar que degut a problemes d’organització ens hem vist obligades a posposar l’activitat de denúncia.
Però les accions contra les retallades en Sanitat es continuen duent a terme. Us anirem informant!
19h“Contra el racisme, CULTURA”
El cinema, el teatre, la música, la literatura… històricament han tingut un paper important en la lluita pels drets humans i en la difusió de valors com l’antiracisme. Volem reflexionar-hi i gaudir-ne fent un tast de diferents manifestacions culturals i amb la participació de persones expertes o representatives del tema.

  • El cinema: El Director del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona, en Toni Navarro, ens presentarà dos curts projectats al festival, i obrirà la reflexió de quin paper té el cinema en la lluita pels drets.
  • Els curts projectats serán: “Gap” (Kristina Grozeva, Bulgaria, 2008) “Una munió de nens furiosos colpeja a un petit nen diferent. Qui guanyarà? La ràbia o el sentit comú?”. I “Chiamatemi Ishmael” (Paolo Briguglia, Itàlia, 2011) “Quina és la distància enter els nostres desitjos i la nostra condició de vida? Pot un noi de Senegal acabat d’arribar a Palermo, esperar convertir-se en un ciutadà italià ordinari?”
  • La literatura: Yezid Arteta ha estat membre de les FARC i presoner polític. Actualment és escriptor i membre de l’Escola de Pau de la UAB. Ens explicarà la seva experiència de fer literatura des de l’adversitat.
  • El Teatre: Melanina Brown és el personatge creat per l’actriu i cantant Cecília Bellorín, que parla sense embuts dels negres, explica anècdotes de negres… coses de negres! Una aportació d’espectacle ple de vida, ironia i crítica antiracista!
  • La música: els components d’aquest grup de música porten mil històries al damunt, i ens ho transmetran amb la seva música. All in 1 en Reggae Jam Session amb la participació de OShanguin-i i Malabo Root Foundation tancaran l’acte.
  • També comptarem amb la intervenció especial de Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra (BGKO). Defineixen la seva música com un recull de “la cultura musical dels gitanos dels Balcans, Romania, Hongria, Polònia i l’Orient Mitjà. La BGKO també reinerpreta en clau moderna klezmer, la tradició dels emigrants jueus a l’Europa de l’Est”.

On es farà? Antic Teatre. Carrer Verdaguer i Callís, 12 Barcelona (al costat Palau de la Música.
Seguiu totes les novetats a través de l’esdeveniment de la nostra pàgina al Facebook (aquí).

 
 


 
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18