Search
Close this search box.

#ACTIVITAT: Presentació i debat “Qui és víctima de racisme?”

Presentació i debat l’1 d’octubre a l’Espai Contrabandos.
Durant els més de vint anys d’existència del Servei d’Atenció i Denuncia, són moltes les persones (més de 7.000) que han denunciat haver patit discriminació racista. I tenim la necessitat d’anar més enllà de les dades estadístiques dels casos (recollides a la Memòria del SAiD que inclou l’Informe Estat del racisme a Catalunya cada any) per conèixer les característiques de les persones que pateixen aquesta discriminació.

Qui són, quin és el seu estat laboral, la seva situació administrativa, quines llengües parlen i a on viuen… són algunes de les dades recollides per aquest estudi sociodemogràfic que ens ajuden a millorar l’atenció i tenir una intervenció més efectiva. Però a més, ofereix un retrat de la víctima de racisme que trenca algunes idees preconcebudes.
El proper dijous 1 d’octubre, exposarem els resultat de l’estudi de perfil de víctima, realitzat per l’equip del SAiD de SOS Racisme, així com les conclusions dels informes sobre l’Estat del racisme a Catalunya i a l’Estat Espanyol, recentment publicats. Compartirem experiències i opinions amb persones que han patit discriminació racista. Amb la voluntat de debatre sobre aquesta realitat social i sobre les oportunitats i mancances a la lluita contra la discriminació racista.
Aprofitarem aquest marc per inaugurar l’exposició realitzada amb el col·lectiu de fotoperiodisme RUIDO Photo i amb el suport de l’Aixada Antiracista, que recull el relat d’alguns casos destacats. Aquesta exposició es podrà visitar a l’Espai Contrabandos durant unes setmanes després de l’acte.
Presentació_Informeracisme_2015Per fer un tastet, recuperem la Memoria del SAiD i el perfil de víctima del 2013:
http://issuu.com/sosracismecat/docs/informe2013_memosaid?e=0/9876492

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

PlaEndreça_CAT (1)
Comunicat sobre la mort de Bakary DibaTaser 2024
habitatge racisme