Dimecres 4 de desembre es celebrarà la darrera sessió del cicle de cinema i debat “CINEXCLUSIÓ: cinema de realitats” amb la projecció de la pel·lícula escollida pel públic, que ha estat “También la lluvia“. Previ al film, com és la sessió de tancament del cicle, farem un col·loqui per parlar sobre les experiències de la migració, amb companys i companyes de SOS Racisme d’origen migrant i la participació del públic.
La darrera obra de la directora espanyola Icíar Bollaín (2012) ens traslladarà en el temps i l’espai: un equip de rodatge viatja a Bolívia per representar el desembarcament de Cristòbal Colon a “les Amériques”. El desenvolupament en paral·lel de les dues realitats, llunyanes en el temps, ens demostra que tot i els segles, potser les coses no han canviat tant. Relacions de poder, explotació… són algunes de les denúncies socials que recull al film, que us convidem a veure i a debatre a l’espai de reflexió anterior.
Però també us convidem molt especialment a acompanyar-nos al col·loqui que hi haurà abans de la pel·lícula (19.30h). Seguint la línia del cicle de cine-fòrum, que persegueix l’objectiu d’apropar mitjançant el coneixement i l’intercanvi de diferents punts de vista, hem organitzat una trobada entre diferents persones que han viscut el procés de migració perquè ens expliquin la seva experiència i entre tots, convidades i públic, compartir opinions, ressoldre dubtes… i continuar construint ponts.
Us convidem a tots i totes a acompanyar-nos i participar dels debats.
Horari:
- 19.30h: Col·loqui sobre migracions
- 20.30h: Projecció de “También la lluvia”
- En acabar, debat sobre la pel·lícula
On: a RAI Art (c. Carders, 12 Principal Ciutat Vella, Barcelona mapa)
Objectiu deL cicle de cinema i debat:
CINEXCLUSIÓN és un espai per reflexionar i debatre per enfortir la lluita contra el racisme. Obert al públic en general i aquelles persones que formen part de l’entitat, té l’objectiu d’obrir un espai de reflexió sobre la realitat multicultural de Catalunya i la nostra interacció amb ella.
L’objectiu és APROPAR persones, cultures, països, orígens mitjançant produccions cinematogràfiques pròpies que ens donen INFORMACIÓ I UN PUNT DE VISTA DIFERENT sobre una realitat que sovint tenim molt a prop però que desconeixem. D’aquesta manera podrem CONSTRUIR PONTS I TRENCAR TÒPICS MITJANÇANT el cinema, el CONEIXEMENT i el DEBAT.