Què és el que anomenem “delictes d’odi“? Quin impacte tenen sobre les persones? Hi ha legislació sobre aquests delictes? Com podem actuar cada una de nosaltres?
En aquesta formació oferim conceptes, experiències i eïnes per visibilitzar i actuar contra els delictes d’odi, amb l’objectiu d’enfortir les nostres capacitat d’identificar i denunciar aquests delictes, així com per interactuar amb les persones que els han patit (amb especial atenció als delictes perpretats per racisme o xenofòbia).
La implicació de la societat civil és indispensable per visibilitzar aquest problema: l‘Agència pels Drets Fonamentals de la Unió Europea estima que actualment a l’Estat espanyol entre el 80% i 90% d’aquest delictes no es denuncien i, per tant, la gran majoria de persones que a diari son víctimes d’un delicte d’odi acaben sent invisibilitzades.
La jornada està especialment pensada per persones implicades en entitats de defensa dels drets humans, però és oberta a tothom.
La participació és gratuïta però per afavorir el bon funcionament de les dinàmiques, les places són limitades (20 persones). Si voleu participar, reserveu la vostra plaça el més aviat possible escrivint a campanyes@sosracisme.org
La jornada tindrà lloc el dissabte 14 de novembre, de 9.00 a 14.30h a Rambla Santa Mònica 10, 1a planta de Barcelona.
Més informació:
- Programa formació (pdf)