Activitats a Catalunya

Si desitgeu més informació sobre les activitats educatives que oferim a Catalunya, escriviu a formacio@sosracisme.org o truqueu-nos al 933010597 (de dilluns a divendres de 10 a 14h i dimarts i dijous de 16 a 20h) i us donarem informació detallada de les propostes formatives.
Descarregueu-vos el catàleg amb tota la informació: Catàleg formació 2019-2020 (pdf)
 

1. Estereotips i prejudicis a examen

Objectius: Sensibilitzar als i les joves davant les conseqüències que comporten els prejudicis i els estereotips a la nostra societat, comportant exclusió i discriminació social, es pretén que siguin els propis joves els que reflexionin i identifiquin les conseqüències d’aquestes actituds en les nostres relacions diàries.
Destinatàries: Joves de 12 a 18 anys
Durada: 1h 30 min.

2. Europa davant la situació de les persones refugiades

Objectius: Sensibilitzar els joves davant la greu crisi de valors i humanitària que suposa la falta de consciència sobre els fenòmens d’immigració en general i sobre l’actual resposta al drama de les persones refugiades a nivell local i europeu.
Destinatàries: Joves a partir de 14 anys
Durada: 2 h.

3. Persones refugiades i el fet migratori

Objectius: Sensibilitzar als infants davant la greu crisi de valors i humanitària que suposa la falta de consciència sobre les migracions en general i sobre la situació que viuen moltes persones refugiades a nivell local i europeu, tant en el trajecte com a l’arribada als països d’acollida.
Destinatàries: Infants de 10 a 12 anys
Durada: 1 h 30 min.

4. El poder del llenguatge

Objectius: Reflexionar sobre el llenguatge inclusiu com a base d’una societat més igualitària; Identificar els usos del llenguatge discriminatoris o despectius en relació al racisme, i buscar alternatives; Reflexionar sobre el paper dels mitjans de comunicació com a agent d’exclusió o inclusió social.
Destinatàries: Joves i adults a partir de 16 anys
Durada: 2 h.

5. El racisme mata (cinefòrum)

Objectius: Reflexionar sobre els diferents espais i manifestacions del racisme i la xenofòbia a la nostra societat; Reflexionar sobre el paper de les lleis, les polítiques i els mitjans de comunicació en la discriminació racista; Conèixer les conseqüències de la discriminació racista en la vida de les persones; Conèixer exemples de lluita social per la igualtat de drets i defensa de drets humans; Debatre i generar propostes per combatre el racisme; Aportar eines per enfortir la lluita antiracista a partir del treball grupal.
Destinatàries: Joves i adults a partir de 16 anys.
Durada: 1 h 30 min.

6. Islamofòbia, trenca la convivència?

Objectius: Sensibilitzar els infants i joves de les conseqüències per la convivència i la cohesió social que comporta la islamofòbia i qualsevol altra forma de discriminació social, generant desigualtat de drets i oportunitats.
Destinatàries: Joves a partir 16 anys.
Durada: 1 h 30 min.

7. Els perills del volcà de l’odi

Objectius: Aprendre a identificar i reconèixer l’odi en el discurs envers persones migrades i/o racialitzades. Diferenciar els mites, prejudicis i estereotips del discurs d’odi, així com el discurs de l’odi punible (delicte d’odi) d’aquell que no ho és.
Destinatàries: Joves de 12 a 18 anys
Durada: 2 h

8. Entendre els drets humans

Objectius: Formar, informar i apoderar a les persones destinatàries del taller a partir del coneixement dels seus drets, proporcionant eines i instruments per reivindicar-los i alhora eradicar les situacions de desigualtat motivades pel racisme i la xenofòbia.
Destinatàries: Joves a partir de 14 anys
Durada: 1 h 30 min.

9. Representacions i imaginaris discriminatoris

Objectius: Generar una analogia entre els imaginaris i les representacions discriminatòries actuals i el context històric colonial. Generar una cartografia d’aquelles correlacions i dinàmiques socials que tenen un fonament discriminatori i/o racista. Aprendre a identificar i interpretar representacions estructurals discriminatòries i/o racistes.
Destinatàries: Adults
Durada: 2 h.
 
 

Activitat  i exposició «Obre els Ulls»

L’exposició «Obre els ulls» recull diferents situacions quotidianes viscudes per persones diverses. Les diferències entre les experiències de cada personatge mostren les diferents cares de la discriminació racista i les seves conseqüències a la vida diària de les persones.
La presentació de la exposició inclou una activitat guiada pel públic, que permet reflexionar –des d’una perspectiva personal– sobre les formes de discriminació que moltes persones viuen a diari en les nostres ciutats i pobles.
Extra: Joc «Obre els ulls»
Aquest joc representa una activitat extra de la exposició «Obre els ulls», pensada principalment per persones joves. Aquesta dinàmica permet reflexionar, de manera lúdica i divertida, sobre les situacions quotidianes de racisme i discriminació que es donen en la nostra societat. La activitat serà acompanyada per una dinamitzadora de SOS Racisme.Obre els ulls

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

1
PlaEndreça_CAT
PortadaRacismeXarxes