Afrodescendents a l’Estat espanyol, informe del Grup de Treball d’Expertes a les Nacions Unides

L’informe presentat pel Grup de Treball d’Expertes sobre Afrodescents, després de la seva visita a l’Estat espanyol, pot resultar una eina molt útil per conèixer la realitat de les persones afrodescendents, les discriminacions racistes o vulneracions de drets que pateixen, i lluitar contra aquestes.


decenio afrodescendiente_logo
Ahir, 25 de setembre, el Grup de Treball d’Expertes sobre Afrodescendents ha presentat l’informe complert de la seva primera visita d’investigació a l’Estat espanyol davant el Consell de Drets Humans (CDH) de les Nacions Unides.
L’informe permet visibilitzar la situació de les persones afrodescendents i reforçar el treball que realitzen les defensores dels drets humans. Tanmateix, té la voluntat de ser una eina útil per incidir en les polítiques per l’eradicació de les discriminacions, per aquest motiu des del Grup de Treball s’aconsella utilitzar-lo en la feina d’incidència política des de la societat civil.
A diferència d’altres informes sobre les discriminacions racistes realitzats per diferents entitats [com el de la Federació estatal de SOS Racismo], aquest és el primer document oficial que recull informació específica sobre la situació dels drets de les persones afrocesdents a l’estat. I és la primera vegada que la societat civil africana i afrodescendent participa en una investigació de les Nacions Unides.
Us podeu descarregar l’informe complert a l’enllaç seguent:

[Nota realitzada a partir de la informació compartida per Isabelle i Esther Mamadou, membres de l’Equip d‘Implementació del Deceni Internacional per a Afrodescendents a l’Estat espanyol]

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18