#COMUNICAT: Alícia Sanchez Camacho incendia la campanya

Alícia Sánchez Camacho, candidata del Partit Popular de Catalunya, encén la campanya amb la promesa de que si guanya retirarà la targeta sanitària a les persones estrangeres en situació irregular.

El Partit Popular de Catalunya aporta la seva dosi habitual de racisme i xenofòbia a la campanya, insistint en una  en una de les pitjors propostes que han dut a terme des del govern central: no permetre l’accés de les persones immigrades en situació irregular al sistema públic de sanitat. Una normativa que Catalunya, com altres autonomies (País Basc, Andalusia, Astúries, Canàries i Galícia) es va negar a aplicar.

Ahir dimarts 20 de novembre en un acte a Mataró la candidata dels populars ha anunciat que si guanya impedirà l’accés a aquest dret fonamental als immigrants en situació irregular, excepte en casos d’urgència, atenció a embarassades o menors, i malalties cròniques i infeccioses. Argumenta que “atendre immigrants irregulars i el ‘turisme sanitari’ costa a les arques de la Generalitat 225 milions d’euros anuals, per la qual cosa s’ha compromès a lluitar contra el “frau en la sanitat”.

Quin frau suposa que una persona malalta demani ser atesa per un metge? Assegura que TOTES les persones migrades en situació irregular abusen de la sanitat? Un dels estereotips més estesos i a la vegada més desmentits. Com bé sap la Sra. Camacho, la Sanitat es paga amb els impostos (IVA, etc) que paguem totes les persones, perquè tothom consumeix; també les persones que no han pogut aconseguir papers. I, tanmateix, què hi ha de les persones que han estat cotitzant durant anys i que actualment es troben en situació irregular perquè han perdut la feina? Perden tots els drets adquirits?

És lamentable tant el discurs populista amb el que el PPC pretén guanyar vots en aquests comicis, com la pròpia proposta que suposa, no garantir l’accés per a tothom a la sanitat, un dret humà fonamental.

Un cop més no ens sorprèn ni el discurs racista ni les maneres populistes del Partit Popular, així com tampoc la seva manca de responsabilitat política i social, convertint-se en un perill  que atempta contra la pau social per esgarrapar vots de la dreta més extrema.

Des de SOS Racisme Catalunya seguirem actuant contra qualsevol proposta política o acció que encengui els focs del racisme a la nostra societat, i que posi en perill l’estabilitat social a Catalunya.

“Per la igualtat de drets i oportunitats, construïm una Catalunya antiracista” Més informació de la campanya.

 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?