Search
Close this search box.

Aprovació del dret a vot a les municipals per les persones inmigrades extracomunitàries

SOS Racisme, davant l’aprovació al Congrés, el passat 22 de febrer, del text que preveu atorgar el dret al vot a les municipals a les persones immigrades d’origen extracomunitari a partir d’incentivar els convenis de reciprocitat amb els seus països, vol manifestar que :

  • L’esmena presentada pel PSOE i recolzada unànimement de desviar cap als convenis de reciprocitat una proposta que demanava els canvis legislatius necessaris per aconseguir el dret al vot, torna a no fer front a aquesta realitat des d’una perspectiva valenta i justa socialment. No s’aposta per una igualtat de drets sinó que ara es torna a apostar per crear categories de ciutadans estrangers segons puguin o no votar. És per tothom reconeguda la dificultat per establir aquests convenis i per tant, es tornen a restringir els drets per qüestió de nacionalitat. Ara mateix hi ha molts ciutadans d’origen immigrat que resideixen, treballen i paguen els seus impostos, sota quina ètica el Govern justifica que uns puguin votar i altres no?
  • El PSOE torna a perdre una oportunitat de fer un gir polític progressista en matèria migratòria i torna a proposar una mesura pedaç amb l’excusa de no obrir nous fronts de discrepància amb el PP i trobar consens. Des de SOS Racisme recordem que els drets no es pacten i que no són moneda de canvi.
  • El canvi en els discursos sense concretar en fets a aquestes alçades de legislatura ens confirma que es tracta de mantenir la mateixa política del darrers anys amb una cara més amable.

L’enquesta del CIS del mes de novembre recollia que un 61% dels ciutadans de l’Estat espanyol ho aprovaven, molts ajuntaments han recolzat aquesta iniciativa en els seus plens i estem en un moment que no podem parlar d’augmentar i millorar la participació ciutadana sense abordar el dret al vot. La integració passa per una igualtat de drets i això inclou els drets polítics. Apostar pel dret al vot de les persones immigrades no és només reconèixer com ciutadans a aquestes persones sinó apostar per una democràcia més real i inclusiva.
Des de SOS Racisme treballem des de 1995 per reivindicar el dret al vot per les persones immigrades. Ho continuem fent aquest any, a partir de la Campanya 1=1. Per tot això esperem que els partits polítics catalans i la ciutadania catalana exigeixi un canvi real en aquest sentit i no a mitges tintes que intenten amagar un marc legal discriminatori.
SOS Racisme Catalunya
24 febrer 2006

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

anarquia
3catBarraques vivenda
AgraimentsPolifaGenocidis