Aturem el racisme, el feixisme i la xenofòbia

Rebutgem les manifestacions de l’odi, a Barcelona ni enlloc.

Les entitats, associacions i altres plataformes ciutadanes de Barcelona i Catalunya, volem manifestar el nostre rebuig i indignació davant la propera celebració el diumenge 2 d’octubre d’una manifestació a Barcelona convocada pel partit xenòfob Plataforma x Catalunya.
El fet que un espai tan emblemàtic i amb tant simbolisme com Plaça Sant Jaume sigui cedit als principals representants avui dia a Catalunya del discurs de l’odi, el racisme i el feixisme no només és alarmant, sinó altament decepcionant. Mirem amb preocupació que aquesta sigui només la primera cessió davant l’ascens dels postulats de l’extrema dreta a la nostra ciutat, a Catalunya i a l’Estat.
Som conscients que vivim en un estat democràtic que empara el dret de manifestació i el dret d’expressió. Però també som molt conscients de la necessitat de defensar aquesta democràcia davant de qualsevol amenaça; i les tesis xenòfobes i el passat feixista demostrat del partit Plataforma x Catalunya representen un atemptat als valors democràtics que tots i totes volem defensar.
No és la primera vegada, ni serà l´última, que aquells que abanderen l’odi s’emparen en la llibertat d’expressió per difondre les seves tesis i el seu discurs enverinat. Però la llibertat d’expressió no és un dret il•limitat: finalitza allà on es vulneren els Drets Humans, es promou l’odi o s’injuria contra un altre col•lectiu. I és en aquest punt on hem d’aturar aquestes manifestacions.
Creiem que és imprescindible per aturar aquesta deriva xenòfoba que tinguem una actitud ferma de rebuig i denúncia cap aquestes manifestacions en tots els àmbits: polític, jurídic, legal i social. Malauradament veiem com aquesta resposta és massa feble o fins i tot inexistent en alguns casos, i això suposa obrir la porta pel creixement del racisme, l’enfortiment de l’extrema dreta, i agreujar la fractura i el conflicte social.
Creiem imprescindible el compromís de la ciutadania i la seva mobilització per aturar el creixement del feixisme i el racisme a la nostra societat. De la mateixa manera que es va fer en el passat, un cop més, ens hem d’organitzar perquè no avancin les tesis de l’odi.
Tanmateix, és necessari que el agents socials, polítics i institucionals adoptin una posició compromesa davant aquesta amenaça social, la seva implicació en la lluita contra el racisme, la xenofòbia i el feixisme, i que manifestin el seu rebuig a tota manifestació que vulneri els drets humans i l’honor de les persones.
Així ho hem demanat a l’Ajuntament de Barcelona, i així ho fem estès a la resta d’institucions catalanes, associacions i partits polítics.
De nosaltres depèn el futur de Barcelona, Catalunya i tot l’Estat Espanyol.
Barcelona, 30 de setembre del 2011
 
Si voleu adherir-vos al manifest, només heu de complimentar el formulari següent amb les vostres dades:
Dades Personals
 
Nom i cognoms:
En representació de l’entitat (si cal):
Població:
Telèfon:
Correu electrònic:
 
Moltes gràcies per la vostra col·laboració!
Convocatòries
Per tal de manifestar el nostre rebuig a les mostres d’odi i racisme, i per aturar l’augment del racisme i l’extrema dreta a Barcelona, Catalunya i l’Estat, cal que ens comprometem i que ens mobilitzem.
Les properes mobilitzacions organitzades en rebuig de la manifestació de PxC són:

  • Diumenge 2 d’octubre a les 18h: convocatòria unitària a Plaça Sant Jaume. Més informació de la mobilització. Uneix-te a l’acció simbòlica: porta el teu raspall o fregona i ajuda’ns a netejar la brutícia feixista de la plaça!!

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18