Aturem la Directiva de la Vergonya

Acció Vox-Box: deixa el teu missatge

Deixeu el vostre missatge demanant que a Europa es respectin els Drets Humans!

Amb motiu de les eleccions europees el proper 7 de juny, el Parlament Europeu ha llançat una campanya d’informació que ha portat a Barcelona una caixa multimèdia anomenada VoxBox que dóna l’oportunitat d’enregistrar missatges de 20 segons a través d’una webcam on el ciutadà pot expressar la seva opinió sobre què hauria de fer el Parlament Europeu en matèries d’energia, immigració, igualtat d’oportunitats i protecció del consumidor o respondre a la pregunta “Què vols per a Europa?”
Des de SOS Racisme-Catalunya, creiem que és un bona oportunitat perquè les ciutadanes i ciutadans de Catalunya denunciem un cop més la Directiva europea sobre el retorn de les persones immigrades coneguda com a “Directiva de La Vergonya” . La Directiva legitima i agreuja la vulneració de drets humans que implica l’existència de Centres d’Internament per a persones estrangeres (CIES). Els CIES són centres no penitenciaris on s’interna, a l’espera de ser expulsades, a persones que han estat detingudes per no tenir papers. Aquestes persones veuen vulnerat el seu dret a la llibertat i són tractades com a delinqüents, quan no ho són, ja que no han comès cap delicte sinó una falta administrativa. La Directiva permet:

  • Augmentar el període de retenció als CIES fins a un any i mig.
  • Que l’internament no sigui dictat per un jutge sinó per una autoritat administrativa.
  • L’internament de menors, sobreposant la condició d’estranger a la de menor.
  • Imposar un doble càstig. A més de la privació de llibertat i l’expulsió, prohibeix el retorn a territori europeu durant cinc anys.

Una mostra de vulneració de drets humans impròpia d’una societat democràtica com es diu l’europea, que es situa al capdavant de la defensa dels drets i les llibertats. Per això us animem a deixar el següent missatge:
“Les polítiques europees d’immigració han de ser respectuoses amb els drets humans, i per tant, demano la retirada de la “Directiva europea sobre el retorn de les persones immigrades” coneguda com a Directiva de La Vergonya. Un text que legitima i agreuja la vulneració de drets humans que implica l’existència de Centres d’Internament per a persones estrangeres”.
La VoxBox la podreu trobar:

  • Barcelona: 15 a 24 d’abril. Passeig de Gràcia 90 (davant la Pedrera de 10 a 19h)
  • Lleida: 25 d’abril a 3 de maig
  • Tarragona: 4 a 11 de maig
  • Girona: 12 a 21 de maig

SOS Racisme escriu als europarlamentaris
Com ja sabeu, el darrer 18 de juny va ser aprovada la Directiva de la Vergonya al Parlament Europeu amb 369 vots a favor, 197 en contra i 106 abstencions.Entre els vots a favor, es troben els de la majoria dels europarlamentaris del PSOE, que no van compartir el posicionament dels seus companys europeus.
Des de SOS Racisme hem fet arribar diferents cartes als europarlamentaris dels grups polítics catalans que van recolzar la Directiva, CiU i PPC, per tal de fer-los arribar el nostre malestar. Posant especial rellevancia als europarlamentaris del PSC, com a cap de Govern.
De la mateixa manera hem fet arribar el nostre reconeixement en aquells que han votat en contra: ICV, IU i ERC. I hem considerat necessari fer arribar el nostre suport als europarlamentaris socialistes que van votar en contra i es van abstenir, desobeïnt la direcció del seu partit.
Posem els documents a la vostra disposició per tal que pogueu consultar-los:

La Directiva de la Vergonya

Els 27 països de la Unió Europea han aprovat Directiva de la Vergonya sobre el retorn i expulsió de les persones immigrades. Aquesta suposa un pas enrere a la política europea, doncs vulnera els Drets Humans i legitima la vulneració que ja es fa als 280 Centres d’Internament de persones estrangeres(CIE) que existeixen actualment a Europa.

Manifestos contra la Directiva de la Vergonya

Des del moment en què es va anunciar el projecte de la Directiva, des de SOS Racisme ens hem mobilitzat i hem manifestat públicament el nostre rebuig tot demanant el rebuig del Govern espanyol.
De la mateixa manera, hem recollit les accions d’altres institucions, nacionals i europees, i ens hem sumat a les seves iniciatives.
SOS Racisme s’ha adherit al manifest de la Directiva de la Vergüenza
A través dels documents podeu seguir l’evolució de la Directiva de la Vergonya i les diferents iniciatives i denúncies dutes a terme fins a l’actualitat:

Per consultar els manifestos d’altres entitats i partits polítics, us recomanem que consulteu l’apartat dedicat a la Directiva al portal Prou Racisme.

Acte “La Directiva incinera els Drets Humans”

El 20 de maig del 2008, SOS Racisme va voler mostrar el seu rebuig a la Directiva de la Vergonya i denunciar l’existència de Centres d’Internament al nostre país portant les cendres de la Declaració dels Drets Humans a les portes del CIE de Zona Franca, Barcelona.
Amb aquest acte, que va precedir les declaracions de portaveus de l’entitat, es va voler mostrar que la nova Directiva europea sobre el retorn i expulsió de persones immigrades que es pretèn aprovar per tots els Estats membres de la Unió Europea, vulnera els Drets Humans i és un retrocés en la política comunitaria. A més, legitima la vulneració de drets de les persones que ja es dóna en els Centres d’Internament existents a tota la zona econòmica, en total 280 CIES.
Des de SOS Racisme estem denunciant l’existència d’aquests centres i demanant el seu tancament des dels anys 90. A l’actualitat, la nova política internacional torna a posar de relleu la nostra denúncia i fa aquesta més important que mai.

Pots llegir el comunicat de l’acte, “La Directiva Europea incinera els Drets Humans”, i el seguiment al mitjans de comunicació:

Concentració Unitaria “Aturem la Directiva de la Vergonya, tanquem els Centres d’Internament”

Diverses entitats i associacions es van unir per protestar contra la Directiva de la Vergonya, que es preveu s’aprovi el proper 18 de juny en el Parlament Europeu.
Sota el lema “Aturem la Directiva de la Vergonya, tanquem els Centres d’Internament”, prop de 200 persones es van concentrar el dia 5 de juny, tot i la pluja, davant la Delegació del Parlament Europeu a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90).
Vídeo del Telenotícies de TV3 (minut 11)
Reportatge emès a Canal Latino TV

Més informació sobre la Directiva de la Vergonya

A continuació et facilitem diferents webs on podràs trobar més informació sobre la Directiva Europea de Retorn i mantenir-te informat. Consulta-les:
Portal antiracista, Prou Racisme, des d’on podràs consultar les darreres noticies al voltant de la Directiva de la Vergonya, sumar-te a accions promogudes per diferents entitas i enviar les teves denúncies.
El blog Otro mundo es posible ha habilitat una eina per escriure als europarlamentaris europeus.
Segueix les novetats i mobilitzacions a nivell europeu a través de la Directiva de la Vergüenza
 
Endavant Companys i Companyes: el camí contra la Directiva no ha acabat: comença ara!!!!!!

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?