ATUREM LES MESURES RACISTES CONTRA LA CRISI

Davant les recomanacions fetes pel Director General de l’Institut d’Estudis Econòmics, el Sr. Juan E. Iranzo, en la presentació de l’estudi “La financiación al consumo en tiempos de crisis”, en les que proposa l’aplicació d’interessos més alts als crèdits a persones immigrades, des de SOS Racisme-Catalunya constatem:

  • És inacceptable que el resultat d’un informe d’investigació realitzat per experts, sigui la proposta de mesures racistes, que fomenten la discriminació i la proliferació de tòpics i de racisme social. Aquestes afirmacions es sumen a la vinculació de la crisi amb la immigració: “ells” sobren, “ells” ens treuran la poca feina que hi hagi, “ells” es queden les prestacions socials i ara també, només “ells” són morosos.
  • La posada en pràctica de recomanacions com aquestes, suposa ampliar l’apartheid jurídic que pateix la població immigrada i vulnera la igualtat de tracte.
  • La morositat és conseqüència de situacions diverses: la precarietat laboral, estalvis previs, context social, etc. En cap cas, és conseqüència de l’origen o la nacionalitat de les persones. Per tant, no és permissible que de les conclusions d’un estudi, s’extrapoli una característica de caire tan pejoratiu a tot un col•lectiu ni que s’extregui una mesura discriminatòria. A més a més, en cap cas seria aquest el indicador més important per actuar contra la morositat. Els responsables del informe s’haguessin atrevit a fer unes declaracions i recomanacions com aquestes si estadísticament el grup més morós fossin, per exemple, les dones?
  • Malauradament, la realitat va per davant dels estudis i de fet ja existeixen pràctiques discriminatòries cap a les persones immigrades en entitats bancàries i comercials. Des de SOS Racisme volem recordar i tornar a denunciar el cas de Media Markt, que endureix els requisits segons la nacionalitat per accedir a la compra de productes mitjançant un crèdit.
  • Des de SOS Racisme tornem a fer una crida a la responsabilitat de tots els agents implicats en fer front a la crisi econòmica i demanem rigurositat en l’anàlisi, en les propostes i en el discurs, en especial de tots aquells que poden crear opinió i són referents. Per fer front a la crisi econòmica calen mesures que abordin el problema real i ofereixin solucions pel conjunt de la població, no es pot justificar en cap cas el foment del racisme.Barcelona, 17 de setembre del 2009
    SOS Racisme-Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18