Cicle de formacions sobre gènere i igualtat de condicions

A SOS Racisme fem una revisió i actualització del nostre Pla d’Igualtat per tal d’incorporar totalment una perspectiva interseccional a l’entitat

Des de fa algun temps a SOS Racisme Catalunya hem posat en marxa canvis estructurals amb relació a integrar veritablement una perspectiva interseccional a tots els nivells en l’entitat. Per a això, i després de diverses jornades de reflexió i revisió de dinàmiques i plantejar-nos canvis orgànics, la renovació del Pla d’Igualtat era una tasca imprescindible, a més de fer alguns canvis en els nostres estatuts.

Segons el diagnòstic, que vam encarregar a l’associació antiracista i transfeminista t.i.c.t.a.c (taller de intervenciones críticas transfeministas antirracistas combativas), detectem unes certes mancances quant a diversitat de gènere i llenguatge amb perspectiva de gènere que ens han portat a iniciar un procés de revisió i formació referent a això.

Incorporar les epistemologies trans a l’antiracisme

Després de fer aquest diagnòstic, en el qual hem d’agrair el treball de t.i.c.t.a.c, hem començat amb les formacions per a equip tècnic, sòcies i activistes. El primer cicle formatiu va ser el passat juny amb l’activista i artista trans Iki Yoss Pinya. A través del curs d’aproximació crítica a la comprensió i qüestionament de la matriu cis-hetero colonial sexogènere, Pinya va oferir un espai de discussió, diàleg a través vam obtenir eines donar eines i conceptes relacionats amb les sexualitats, dissidències sexuals i de gènere, i l’antiracisme des de mirades i perspectives d’interseccionalitat crítica.

Raça, gènere i capitalisme: tres eixos inseparables

El segon cicle de tallers va començar dimarts passat i estava enfocat a reflexionar i ampliar els conceptes en què s’han basat les millores i actualitzacions al Pla d’Igualtat. Així, des de les anàlisis dels feminismes negres, a la teoria decolonial, passant per la teoria queer i la perspectiva anticolonialista i antiimperialista, la visió que s’ha incorporat aquests canvis del Pla d’Igualtat és la de no separar els eixos racisme, gènere i capitalisme.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

1
PlaEndreça_CAT
PortadaRacismeXarxes