CIU inicia aquest cap de setmana el seu discurs electoral sobre immigració centrant-se en la seguretat ciutadana i el control d’arribades, apostant així per encendre l’alarma social

Aquest cap de setmana el Sr. Mas i el Sr. Duran i Lleida ens han ofert una mostra de quin és el seu plantejament electoral. Entenem que amb l’objectiu de fer campanya han decidit centrar-se en el tema de la immigració sense valorar les repercussions d’unes afirmacions fetes amb l’objectiu de guanyar vots.
Així Mas va afirmar “Catalunya és el principal focus d’entrenament del jihadisme islàmic i porta d’entrada del haixix del sud d’Europa”. Amb aquesta afirmació Mas aposta per un discurs basat en la seguretat, situant de nou a la immigració com una amenaça per aquesta, i que vinculant un cop més immigració amb terrorisme i immigració amb delinqüència. Així el Sr. Mas ha preferit pujar-se al carro de les generalitzacions sobre immigració, del discurs de la por, criminalitzant en aquest cas a la població musulmana, seguint la línia de discursos demagògics que atien el foc de la xenofòbia i busquen vots en el descontent i l’alarma social.
Una estratègia similar va ser la seguida per el Sr. Duran i Lleida que va demanar “criteris més restrictius als reagrupaments familiars i que només s’acceptin familiars d’immigrants que puguin subsistir sense ajudes públiques”. Davant l’actual llei d’estrangeria que planteja uns criteris molt restrictius per l’arribada de persones estrangeres a l’Estat espanyol una afirmació d’aquestes característiques és innecessària i hipòcrita. Però encara ho és més quan es fa a un municipi com Vic, amb un alt índex de població immigrada, a on la Plataforma per Catalunya fa del discurs alarmista i xenòfob el principal i gairebé únic eix del seu discurs, generant una greu fractura social al municipi.
Potser ho tenim mal entès, però les Campanyes electorals més enllà de per buscar vots haurien de servir per presentar programes i les idees en que aquests es vertebren. CiU ja recull al seu programa que la seguretat és la condició bàsica perquè cada element que conforma la societat pugui desenvolupar-se plenament. Doncs Srs. de CIU els recordem que la societat la formem tots els que estem a Catalunya vivint, treballant i pagant impostos, fins i tot, també aquells que no tenen dret a vot per qüestió d’origen, formen part de la societat catalana.
També els recordem que estem en campanya per les municipals i ens agradaria conèixer el seu programa i si volen parlar d’immigració endavant, però parlin o de les polítiques dirigides a la població immigrada o de les alternatives o solucions als problemes reals pel conjunt de la societat. La població immigrada com l’autòctona vol conèixer les seves propostes a nivell municipal en matèria de polítiques socials, educatives, urbanístiques, etc. No necessitem més discursos xenòfobs o crispació als municipis, necessitem alternatives i propostes constructives.
Per tant des de SOS Racisme exigim l’aturada dels discursos desvirtuats i demagògics que busquen el rèdit electoral. Amb això no volem dir que no es pot parlar d’immigració, sinó que es parli amb rigor. Demanem que la campanya es centri en propostes com per exemple com enfortir l’Estat de benestar, en definitiva quines propostes defineixen el model de societat que defensen per tots els ciutadans, és a dir, per tots els que vivim i treballem a Catalunya. Demanem fórmules per la construcció d’un país més democràtic, més just i més cohesionat enlloc de fórmules i propostes basades en la por i l’enfrontament entre els de “fora” i els nacionals provocant fractures socials.
SOS Racisme Catalunya
14 de maig de 2007

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SensiSOSWEb1 (1)
photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias