Comunicat davant la sentència de la Secció X de l’Audiència Provincial de Barcelona del procés judicial de la Llibreria Kalki

La Llibreria Kalki de Barcelona va ser intervinguda pels Mossos d’Esquadra al juliol de 2003, després d’una llarga investigació que es va iniciar amb la localització d’una pàgina web en la que s’oferia material d’ideologia nazi. Durant els registres, que es van dur a terme tant a la llibreria com a l’editorial Edicions Nova República i al domicili del propietari de l’editorial, va ser requisat un gran nombre de material (llibres, banderes, etc.) neonazi, de negació i de justificació de l’Holocaust i contra el poble jueu. Aquest material es distribuïa per tot l’Estat espanyol i al mercat internacional, principalment a països del continent sud-americà i europeu. El mes de març del 2009 va tenir lloc el judici als quatre imputats, i avui s’ha notificat la sentència amb data del 28 de setembre de 2009.
La sentència condemna als quatre imputats amb penes que igualen o superen els tres anys de presó i amb una multa de 2.100€, pels delictes de:

  • Justificació del genocidi nazi previst a l’article 607.2 del Codi Penal.
  • Provocació a la discriminació i a l’odi i a exercir violència contra grups per motius racistes antisemites o referents a ideologies, religió, creences o pertinència a ètnia, raça, origen nacional, sexe, orientació sexual, malaltia o minusvàlua, previst a l’article 510.1 del Codi Penal.
  • Associació Il•lícita creada per fomentar l’odi i la discriminació, com a membres actius en tres dels casos, previst a l’article previst a l’article 515.4.5 i 517

Des de l’Amical de Mauthausen i altres camps i SOS Racisme-Catalunya expressem la nostra satisfacció davant la sentència, malgrat no ser ferma, ja que és indispensable en la lluita contra l’Extrema Dreta que les sentències condemnin totes les expressions contràries als Drets Humans i totes les doctrines generadores d’odi per motius racistes, xenòfobs, ideològics i de creences o pel seu sexe o orientació sexual, així com per malaltia o minusvàlua. La sentència condemna als acusats pel delicte de justificació de l’Holocaust previst a l’article 607.2, tot i la retallada per part del Tribunal Constitucional de l’articulat referent a la negació del genocidi. Aprofitem per recordar que les entitats sotasignants, junt amb el suport d’una part important del teixit associatiu català continuem treballant per aconseguir una rectificació del Codi Penal que contempli el negacionisme.
El tribunal considerant dos delictes diferents, la justificació del genocidi i el foment de l’odi i la discriminació condemna doblement als acusats, tal com nosaltres sempre hem reivindicat en aquests casos d’organitzacions neonazis.
Avui més que mai, en un moment en que l’Extrema dreta europea pren força i ocupa espais als parlaments europeus; que augmenten les agressions i manifestacions neonazis; en definitiva, quan sembla que volen tornar els pitjors fantasmes del feixisme; no podem permetre que l’acció neonazi quedi impune, i sentències com aquesta avancen en el camí per fer respectar els Drets Humans i els valors democràtics.
Malgrat que la lluita contra l’Extrema dreta necessita també que es treballi de manera preventiva per eradicar els terrenys en que s’abona el creixement i consolidació de les bases de l’Extrema dreta, és imprescindible l’actuació de la justícia en aquests casos. Avui celebrem un pas endavant en aquest sentit, que valorem de manera molt positiva.
Barcelona, 8 d’octubre del 2009
Amical de Mauthausen i altres camps
SOS Racisme-Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?