#COMUNICAT. Han mort 12 persones a la frontera: Demanem la dimissió del Sr. Fernández Diaz

Davant dels lamentables fets que es van tenir lloc a Tajaral (Ceuta) la setmana passada, i que han suposat, de moment, la mort de 12 persones; SOS Racisme Catalunya, com a organització de defensa dels Drets Humans, demana la dimissió del Ministre d’Interior, el Sr. Jorge Fernández Díaz:

 –       Considerem que el Sr. Fernández Díaz com a Ministre d’Interior de l’Estat Espanyol és responsable de les actuacions que fan els diferents agents de seguretat de l’estat; i que en aquest cas, l’actuació dels agents de la Guàrdia Civil ha estat una clara vulneració dels Drets Humans, i s’ha saldat amb la mort de 12 persones.

–       Denunciem, una vegada més, aquesta política migratòria, que és culpable de la mort de milers de persones cada any. Una política que és responsabilitat de la Unió Europea, del Govern Espanyol i d’una part important dels partits polítics que, en diverses ocasions, han donat suport reformes de la llei d’estrangeria.

–       Repudiem les declaracions que han fet diferents responsables, entre ells de la Guàrdia Civil, en les que amenacen amb denunciar per injúries a les organitzacions que hem pres mesures per a exigir una investigació dels fets. És lamentable que es criminalitzi a les organitzacions de defensa dels Drets Humans que demanen una investigació exhaustiva. No ens aturaran: Des de la Federación Asociaciones de S.O.S Racismo del estado español, de la qual formem part, ens personarem a les diligències prèvies que s’obrin a Ceuta en relació als fets, sense descartar emprendre altres vies en l’àmbit europeu o internacional.

–       Aplaudim les declaracions institucionals, com és el cas del Parlament de Catalunya, entre d’altres, que condemnen els fets, exigeixen que es depurin responsabilitats i demanem la dimissió del Ministre d’Interior. Aquestes mostres institucionals davant fets que posen en qüestió els fonaments d’un estat de dret són imprescindibles; és per això que animem a altres estaments a fer el mateix.

–       Cal que la societat civil i el teixit associatiu siguem responsables, i prenguem el compromís de denunciar les constants vulneracions que pateixen persones, en aquest cas a la frontera a Ceuta, com a conseqüència del racisme d’estat.  Una societat on tingui cabuda el racisme, mai no serà una societat justa i democràtica.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18