#COMUNICAT: Presentat el recurs contra la sentència que va absoldre García Albiol

L’associació insisteix en el caràcter delictiu de les declaracions difamatòries del polític.
Sol·licita a l’Audiència Provincial de Barcelona una vista en segona instància
Avui, 2 de gener del 2014, SOS Racisme Catalunya ha presentat l’escrit de recurs contra la sentència del Jutjat del Penal nº18 de Barcelona que va absoldre en Xavier García Albiol, actual alcalde de Badalona, acusat dels delictes d’instigació a l’odi i discriminació i injúries contra col·lectius. Un cas que començà l’abril del 2010, quan va repartir uns fulletons per alguns barris de Badalona on es vinculava delinqüència, incivisme i inseguretat al col·lectiu gitano-romanès, i va fer declaracions a nombrosos mitjans de comunicació, insistint en les mateixes acusacions.
Per garantir el dret de l’acusat a un judici just i amb totes les garanties, i tal com recull el Tribunal Europeu de Drets Humans, l’entitat demana a l’Audiència Provincial de Barcelona que torni a interrogar en García Albiol. Tanmateix sol·licita la declaració dels agents de la Guàrdia Urbana de Badalona que ja ho van fer al judici oral.
A l’escrit del recurs, l’entitat antiracista insisteix en la voluntat de l’acusat d’injuriar al col·lectiu gitano-romanès pel seu origen nacional i ètnic, i, per tant, en el caràcter delictiu de les seves accions. Argumenta la seva acusació en el fet que, a diferencia del que recull el jutge a la sentència absolutòria, l’”ànimus electorandi”, és a dir la voluntat de captar vots, no contraresta l’”ànimus injuriandi”. Ja que d’una altra manera, s’estaria convertint una activitat lícita, democràtica i legítima (la captació de vots) en il·legítima.
L’objectiu de l’acusació popular és que s’admetin també com a fets provats que “l’acusat va realitzar els fets descrits acceptant i assumint l’atac i menyspreu que suposava per la dignitat, l’honor i la pròpia estimació del col·lectiu d’ètnia gitana”. I que ho va fer “amb coneixement de la seva falsedat o en temerari despreci de la veritat”.
Respecte a la noticia de que la Fiscalia no presenti recurs, lamentem aquesta decisió donat l’important paper exercit pel Servei Especial de Delictes d’Odi i Discriminació en aquest cas fins el moment i pel que suposa actuar només com acusació popular davant la judicatura, però des de SOS Racisme continuarem amb l’ànim d’esgotar totes les vies penals possibles per tal de demostrar la culpabilitat de l’acusat.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SensiSOSWEb1 (1)
photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias