CONCENTRACIÓ | Veritat i Justícia per a Mor Sylla

Veritat i justícia per a Mor Sylla
Concentració 9 d’agost – Plaça de la Pau, Salou, 11h
 
El proper 11 d’agost es compleixen 5 anys de la mort de Mor Sylla, el senegalès de 50 anys que va perdre la vida durant una actuació policial a Salou. El jutge va descartar totalment la implicació dels agents dels Mossos d’Esquadra en la seva mort i va arxivar el cas 4 dies després de la mort de Mor, tot i tenir proves contundents presentades pels familiars; proves que confirmaven la desproporcionalitat de la batuda policial i el seguiment incorrecte del protocol d’actuació policial.
La família de Mor Sylla exigeix ​​justícia i veritat. La dura lluita ha estat liderada pel seu germà, Ibrahim Sylla, qui ha batallat durant aquests 5 anys per intentar demostrar que la causa real de la mort mai va ser un suïcidi, sinó tot el contrari: una violació dels Drets Humans comesa pels agents que van participar en la batuda policial duta a terme per l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra.
Aquest no és un cas aïllat de violència policial. Tampoc és una nefasta casualitat. La mort de Mor, va ser el resultat d’una persecució policial a persones amb dret a gaudir d’una vida digna i a exercir el seu dret a la feina. La CNAAE a Tarragona i la Xarxa Antiracista, exigeixen la reobertura d’un cas que està ple de contradiccions i dubtes sense resoldre.
La delegació de Tarragona de la Comunitat Negra Africana i Afrodescendent d’Espanya (CNAAE-TGN), l’associació Red Antirracista i SOS Racisme Catalunya; juntament amb la família de Mor Sylla, convoquen una concentració aquest diumenge 9 d’agost a les 11h, a la Plaça de la Pau a Salou; per denunciar un cop més l’actuació policial racista que va causar la mort de Mor Sylla, un fet perpetrat pel racisme institucional que vulnera els drets i reprimeix contínuament les vides de les persones racialitzades i migrants.
L’organització de la concentració s’ha assegurat del compliment de totes les mesures de seguretat en temps de Covid_19. Per tant, la plaça estarà senyalitzada amb tota la informació necessària per a certificar que totes les persones assistents comptin amb mascaretes, gel hidroalcohòlic, i les distàncies mínimes interpersonals.
 
VERITAT I JUSTÍCIA PER A MOR SYLLA!

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa