Concurs de fotografia “Això és Racisme. Denunciem amb força”

[Bases legals del concurs]

El grup d’activistes d’Això és Racisme de l’organització SOS Racisme Catalunya amb domicili fiscal a Rambla de Santa Mònica, 10, 1a planta, 08002 Barcelona i CIF G58958323, organitza aquest primer concurs de fotografia anomenat “Això és Racisme. Denunciem amb força” amb la finalitat de visibilitzar el racisme estructural.

El concurs es realitzarà en dues categories:

  • Categoria joves: poden participar aquelles persones físiques d’entre 16 anys fins als 25 anys, residents a Catalunya. La participació únicament pot ser a títol individual.

  • Categoria adults: poden participar aquelles persones físiques majors de 25 anys residents a Catalunya. La participació únicament pot ser a títol individual.

Per a totes dues categories, cada participant pot presentar fins a un màxim de tres fotografies diferents preses dins del territori català. Tanmateix, per tal de garantir que tots i totes les participants tinguin les mateixes possibilitats de guanyar, només una d’aquestes tres fotografies podrà ser finalista al concurs.

Les fotografies s’hauran d’enviar dins del termini establert al correu electrònic de SOS Racisme Catalunya aixoesracisme@gmail.com i hauran d’anar acompanyades d’un títol i un petit text, d’aproximadament 5 línies, que contextualitzin la imatge, així com s’haurà d’indicar el municipi i la data en què s’ha realitzat la fotografia.

Per tal de fer accessible el concurs a tothom que hi desitgi participar únicament s’acceptaran fotografies realitzades amb telèfon mòbil, les quals només poden ser modificades pels mateixos filtres d’aplicacions de xarxes socials com Instagram. Es desqualificaran totes aquelles participacions que incompleixin les regles establertes per al concurs, així com aquelles participacions que continguin imatges o missatges ofensius, discriminatoris o que puguin vulnerar drets de terceres persones.

Aquest concurs té com a objectiu canviar la lògica visual que sempre tendeix a mostrar únicament a les persones que pateixen el racisme, i que no posen el focus en els agressors o els poders que l’exerceixen. És per això que es valoraran únicament les imatges que reflecteixin les estructures opressores i les relacions de poder que provoquen i reprodueixen el racisme (per exemple: rastres colonials, espais d’opressió, fronteres visibles i invisibles, racisme policial, racisme institucionalitzat, mitjans de comunicació, discriminacions d’accés a drets socials, etc.)

El present concurs estarà actiu del 30 de març del 2021 fins a mitjanit del 30 d’abril del 2021. El 30 de març del 2021 es publicarà al compte oficial de SOS Racisme Catalunya a Instagram aquestes bases legals del concurs, donant per iniciat el període de participació en aquest. A partir de l’1 de maig de 2021 ja no s’acceptaran més participacions, i s’iniciarà el període de selecció de la fotografia guanyadora, en tres fases:

  1. De l’1 de maig al 4 de maig del 2021 el jurat d’Això és Racisme seleccionarà un total de 5 fotografies per cada categoria d’entre totes les participacions rebudes. Les 10 fotografies es publicaran al compte d’Instagram de SOS Racisme per a la següent fase de selecció.

  2. Un cop es publiquin les fotografies a l’Instagram de SOS Racisme Catalunya, s’obrirà el període de classificació de les imatges finalistes, del 5 al 9 de maig del 2021. En aquest període, les imatges podran rebre “m’agrada” a manera de votació popular. En data a 9 de maig del 2021, les 3 imatges amb més número de “m’agrada” de cada categoria seran les finalistes.

  3. Del 10 al 13 de maig del 2021 el jurat del concurs triarà la fotografia guanyadora per cada categoria. El resultat es publicarà el dia 14 de maig del 2021 a les xarxes socials oficials de SOS Racisme: Instagram, Twitter i pàgina web.

Els criteris que se seguiran per part del jurat per seleccionar les fotografies guanyadores es basaran en l’originalitat i qualitat de la imatge, així com l’adequació al concepte i a les bases del concurs i l’assoliment en plasmar els racismes més invisibilitzats.

Els o les autores de les dues fotografies guanyadores seran guardonades amb: 1 tote bag de SOS Racisme, 1 exemplar de l’Informe 2020 “Invisibles. L’estat del racisme a Catalunya” i una entrada doble per a un esdeveniment cultural antiracista.

El premi es recollirà a les oficines de SOS Racisme Catalunya o enviades per correu postal en el cas de viure fora del municipi de Barcelona.

Les persones participants es fan responsables de l’autoria de les imatges, tenint en compte que Instagram es quedarà amb l’autoria de totes les imatges penjades al compte d’Instagram de SOS Racisme. SOS Racisme Catalunya no farà cap ús posterior de les fotografies sense el consentiment de l’autor o autora.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SensiSOSWEb1 (1)
photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias