CONDEMNEM L'AGRESSIÓ RACISTA AL METRO DE BARCELONA

SOS Racisme condemnem la brutal agressió per part de deu neonazis a un menor al Metro de Barcelona. Denunciem el component racista de l’agressió, ja que l’assetjament es va iniciar amb insults a la noia d’origen sud-americà que acompanyava al menor. Els insults van derivar en violència i l’agressió física al noi.
La violència skin és una de les manifestacions més flagrants i explícites del racisme i la xenofòbia presents a la nostra societat. L’eradicació d’aquestes pràctiques ha de ser una de les prioritats de tots i totes.
Cal ser conscients que darrera de la majoria d’aquestes accions individuals s’amaguen grups organitzats d’extrema dreta que difonen la seva ideologia i que prenen força aprofitant les noves tecnologies. A la vegada alertem de que cada cop de forma més freqüent abandonen la seva estètica característica per evitar ser identificats i associats a aquests moviments.
Cal desmantellar les formacions d’extrema dreta, augmentar els dispositius policials i des del món judicial aplicar també els articles del Codi Penal que condemnem el component racista i xenòfob d’aquest tipus de casos. A la vegada que cal fer una tasca de prevenció basada en impulsar el respecte als Drets Humans i els valors democràtics des de tots els àmbits, fonamentalment des de l’educatiu per evitar que els joves es sumin aquest tipus de grups.
Des de SOS Racisme oferim la nostra Oficina d’Informació i Denúncies a la víctima i a la seva família, tot i esperant que es recuperi el més aviat possible de les lesions sofertes.
Barcelona, 10 de setembre del 2008
SOS Racisme-Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SensiSOSWEb1 (1)
photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias