Demanem respecte per les persones immigrades

Des de SOS Racisme-Catalunya denunciem les declaracions del president de la patronal catalana Pimec, Josep González, en les que vincula delinqüència i immigració. Ja que són afirmacions racistes, que legitimen un seguit de tòpics que criminalitzen les persones immigrades i només alimenten les pors i el racisme social.
Proclamar i fomentar la sensació d’inseguretat i relacionar-la amb la immigració, tal com han fet el president del Pimec juntament amb el líder del PP a Barcelona, és només un pas més en el procés de crimininalització de la població immigrada. En definitiva vincular immigració i delinqüència i fins i tot posar en entredit l’ètica del conjunt de les persones immigrades, són unes declaracions deplorables totalment xenòfobes que van en contra de la construcció d’una societat cohesionada.
Exigim una rectificació de les seves afirmacions al Sr. Josep González, donat la responsabilitat social que té el Pimec, que ostenta la vicepresidència del Consell de Ciutat de Barcelona, i com a representant dels empresaris catalans, ja que suposem que la majoria del món empresarial no comparteixe l’opinió del seu president.
Aquestes declaracions es realitzen en un marc de crispació social i política a partir de la polèmica decisió de l’Ajuntament de Vic que ha obert un debat sobre els drets i deures de les persones immigrades en situació irregular amb tints xenòfobs, com si fos un col•lectiu sospitós de no complir deures i gaudir de privilegis. En aquest sentit, volem assenyalar la responsabilitat dels partits polítics i les administracions pertinents per la manca de resposta contundent a aquest anunci del municipi osonenc. El silenci, l’ambigüitat i la manca de posicionament ferm que s’ha donat durant aquestes setmanes, ha donat peu a alimentar el discurs que situa a les persones immigrades com a boc expiatori de la crisi econòmica i social actual. Excepte en casos puntuals, més a nivell estatal que a casa nostra, no s’ha afrontat un debat responsable i realista, en canvi s’ha optat pel discurs demagògic i xenòfob que, malauradament, dóna vots.
Denunciem de nou l’ús electoralista de la immigració i alertem sobre els riscos d’una nova campanya electoral embrutada per la xenofòbia. El Partit Popular ja l’ha iniciada en aquest camí, seguint el seu costum, però malauradament no seran els únics. CiU reafirmant-se en la proposta de Vic ja s’ha anunciat com una seguidora de l’estratègia, però caldrà veure la reacció de la resta de partits democràtics. Exigim l’aturada dels discursos desvirtuats i demagògics que busquen el rèdit electoral. Amb això no volem dir que no es pot parlar d’immigració, sinó que es parli amb rigor i des de la transparència i ètica. És un deure de la classe política i una responsabilitat de la societat civil.
Barcelona, 20 de gener del 2010
SOS Racisme-Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18