Denunciar el racisme dins i fora els jutjats – 12ª polifacètica

SOS Racisme som una associació coneguda per la denúncia de situacions de racisme, una denúncia que és àmplia en els continguts i també en les formes. Però una part important de les denúncies que fem i dels casos de racisme que arriben al SAiD són denúncies judicials i, dins aquest àmbit, les més nombroses són penals. En moltes ocasions hem afirmat que la via penal, no només és un procés dur per la persona que denuncia, sinó que en la majoria de casos ni resol la situació ni restitueix el dret vulnerat; per això sempre l’hem entès com un mitjà, però mai com un fi.

A la propera assemblea oberta volem parlar i debatre sobre l’ús que fem de la via penal en la denúncia del racisme (reproducció del racisme, no suposa transformació, revictimització,…) i també sobre altres opcions de denúncia.

Per fer-ho, comptarem amb la presència de Gonzalo Escobar, professor titular de la Universitat de Girona del Departament de Dret Públic i expert en Dret Penal; i membre de SOS Racisme.

Confirma la teva assistència a través de l’esdeveniment de Facebook!

12ª Polifa - Denuncia el racisme FB 2

[CAST]

SOS Racisme somos una asociación conocida por la denuncia de situaciones de racismo, una denuncia que es amplia en los contenidos y también en las formas. Pero una parte importante de las denuncias que hacemos y de los casos de racismo que llegan al SAiD son denuncias judiciales y, en este ámbito, las más numerosas son penales. En muchas ocasiones hemos afirmado que la vía penal, no sólo es un proceso duro para la persona que denuncia, sino que en la mayoría de casos ni resuelve la situación ni restituye el derecho vulnerado; por eso siempre la hemos concebido como un medio, pero nunca como un fin.

En la próxima asamblea abierta queremos hablar y debatir sobre el uso que hacemos de la vía penal en la denuncia del racismo (reproducción del racismo, no supone transformación, revictimización,…) y también sobre otras opciones de denuncia.
Para ello, contaremos con la presencia de Gonzalo Escobar, profesor titular de la Universidad de Girona del Departamento de Derecho Público y experto en Derecho Penal; y miembro de SOS Racismo.


*La Polifacètica Antiracista és un espai obert de trobada que té com a objectiu afavorir el coneixement entre les persones activistes, fomentar la participació de persones que vulguin incorporar-se a la lluita, conèixer i unificar el discurs de SOS Racisme. L’organització i dinamització d’aquestes trobades va a càrrec, de manera rotativa, dels diferents grups de treball de SOS Racisme. Se celebren cada mes en un indret diferent, sempre vinculat a la vida associativa i als moviments socials.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023