Denunciem les repetides situacions racistes a la discoteca Waka de Sabadell i la inacció de la Generalitat

Avui ens fem ressò de la noticia de El Periódico de Catalunya, publicada el passat dimecres 13 de juliol, sobre les repetides i continuades situacions de discriminació racista i abusos masclistes que es venen donant a la discoteca Waka de Sabadell.

Segons informa el diari, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha tornat a suplicar a la Generalitat el tancament d’aquesta macrodiscoteca per ser un “focus d’agressions que fa anys que apareix en els mitjans de comunicació pels seus episodis de violència, racisme i masclisme”.

A més recalca que el novembre del 2021 van denunciar una una altra agressió a un jove colombià per suposats motius racistes. “En un vídeo difós a les xarxes socials, es podia veure com els porters clavaven cops de puny i puntades de peu al noi davant del local, mentre dos més perseguien un altre jove que fugia corrent”.

Després d’aquest cas, el 5 de desembre del 2021 un miler de joves van atacar la discoteca per protestar contra la seva presumpta política racista a l’hora de fer ús del dret d’admissió al local. Aquestes protestes van acabar amb una batalla campal amb milers de ferits.

A SOS Racisme tenim 13 casos assumits des de l’any 2017 que denuncien el racisme a aquest mateix local. A més, d’ençà que es va reobrir l’oci nocturn, a mitjans de març de 2022, ja portem 4 casos denunciats. Per altra banda, tenim informació de primera mà de 4 persones més que van ser discriminades però que no es van acostar al SAID a denunciar. Sabem que aquestes agressions succeeixen cada cap de setmana a la discoteca Waka de Sabadell.

Denunciem, per tant,  les continues situacions d’agressions racistes en aquest local, que no han tingut cap conseqüència, ni han generat cap acció ni per part dels gerents de la discoteca ni per part de la Generalitat, que tindria les competències.

 

 

 

 

 

 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SensiSOSWEb1 (1)
photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias