Diguem Prou!

1. Què és “Diguem Prou!”?
Una crida a la mobilització social per protestar contra la retallada de drets i llibertat i per construir una societat justa i diversa.
Les primeres accions que impulsem són el manifest “Diguem Prou! Contra el racisme i la xenofòbia, en defensa de la democràcia” i l’acte que es celebrarà el proper 19 de març sota el mateix lema. Serà un acte polític, massiu, que mobilitzi a persones de tots els barris i municipis catalans, diverses en edats, barris, orígens i cultures.
2. Per què ho fem?
Perquè estem patint un increment de racisme descarat en els àmbits polític, social i legislatiu que té greus conseqüències pel que fa a la retallada de drets socials i llibertats. I davant aquesta situació, la societat hem d’unir-nos per dir prou: al discurs excloent i feixista, al retrocés en les fites socials, a l’atac al mateix sistema democràtic.
3. Per què ara?
Perquè considerem que la situació social actual ha arribat a un punt límit en el que respecta a vulneració de drets i retall de llibertats, i cal que la societat adopti una actitud activa per aturar-ho. Ara no és moment de vacil·lacions ni de mitges tintes; ara no és moment de mirar, amb els braços plegats, com es va deteriorant la democràcia i la convivència. Ara es l’hora de construir una alternativa democràtica a l’ofensiva reaccionària i feixista.
4. Què volem aconseguir?
Volem que aquest acte sigui un punt d’inflexió en el debat social: que la societat civil, organitzada o no, sigui conscient que cal tenir una actitud antiracista activa per aturar aquesta deriva de retrocés en les fites socials. I que sigui un punt i seguit en l’acció i el debat social per aconseguir una societat justa i diversa.
5. En què consisteix l’acte?
Des de les 17h del dissabte 19 de març, obrim un espai de denúncia i proposta social al Passeig Lluís Companys (davant Arc de Triomf, Barcelona). L’acte començarà amb actuacions infantils perquè els més petits també puguin participar de la jornada. A partir de les 18h s’iniciarà l’acte central, on comptarem amb la participació de personalitats del món de la cultura, l’espectacle i l’acadèmia, així com els representants de les principals entitats i moviments socials de Catalunya. Les intervencions es combinaran amb actuacions musicals amb contingut crític social. Es finalitzarà l’acte amb un concert festiu de cloenda.
6. Qui hi ha darrere de tot això?
Diguem Prou! és una iniciativa de SOS Racisme-Catalunya, que compta amb el suport de les entitats que co-convoquen i les entitats i persones que s’han adherit i donen suport a l’acció.
Les entitats co-convocants són: Amical de Mathausen i altres camps, Associació de Treballadors Paquistanesos, Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), Confederació d’Associacions Veinals de Catalunya (CONFAVC), Confederació General del Treball de Catalunya (CGT), Consell de Joventut de Barcelona (CJB), Consell Nacional de Juventut de Catalunya (CNJC), Coordinadora d’Associacions Senegaleses, Dones Musulmanes de Catalunya, Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC), Federació d’Associacions Latinoamericanes (FEDELATINA), Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC), Fundació La Roda, Fundació Tot Raval, Minyons, Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC), Escoltes i Guies de Catalunya, Moviment Laic i Progresista (MLP), Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT), Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR).
7. Qui dóna suport a l’acte?

 • Les persones i entitats adherides al manifest (pots veure el llistat a www.diguemprou.org)
 • Els i les activistes que participen activament en l’organització de l’acte.
 • Les agrupacions i mitjans de comunicació que ens donen suport en la difusió.
 • Les personalitats, artistes i grups que desinteressadament han volgut participar en l’acte.
 • L’Ajuntament de Barcelona, que dóna suport en la logística i ubicació de l’esdeveniment.
 • Les persones, empreses i associacions que han fet una donació econòmica per poder tirar endavant el projecte.

8. Com puc donar suport?

 • Pots adherir-te al manifest (www.diguemprou.org) i ajudar-nos a recollir adhesions entre els teus contactes.
 • Pots fer difusió de l’acció: enviant la informació del Diguem Prou! als teus contactes, publicant un banner a la teva web o blog.
 • Seguint tota la informació de l’acte mitjançant les xarxes socials i fer-ho còrrer: Twitter i Facebook.
 • Participant en l’acció “I tu a què dius prou?”: envia una foto de la teva mà amb el teu missatge reivindicatiu (Prou a …). La penjarem al mur virtual del Flickr i les projectarem el dia de l’acte. Ajuda’ns a aconseguir la fita de les 1.000 mans!.
 • Fent una donació econòmica per ajudar-nos a assumir els recursos necessaris per tirar l’acte endavant, que SOS Racisme no disposem. Pots fer una donació mitjançant PayPal o un ingrés als números de compte.
 • I, sobretot, venint el dia 19 de març, a partir de les 17h, al Passeig Lluís Companys. Hem de demostrar que som moltes les persones que lluitem per una societat.

9. On i quan es farà?

 • Dissabte 19 de març
 • De 16.30h a 22h
 • Al Passeig Lluís Companys de Barcelona (Arc de Triomf)

Podeu veure el vídeo de la jornada aquí:

diguemprou on livestream.com. Broadcast Live Free

10. On puc trobar més informació?

Podeu trobar tota la informació sobre la campanya i l’acte “Diguem Prou!” al seu blog.
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023
fotonoticiacat