“D’infància en perill a infància perillosa”: ens concedeixen la beca periodística Devreporter

SOS Racisme, l’espai Did L3onf i la cooperativa IACTA ens aliem amb el fotoperiodista José Colón Toscano, la periodista Laura Jiménez Varo i la documentalista Hajar Boujtat, gràcies a la concessió de la IV beca periodística Devreporter, que atorga La Fede per mitjà del projecte europeu Frame, Voice, Report!. A través d’un treball en profunditat i en diferents formats, explicarem el fenomen dels infants, adolescents i joves que migren sols, aprofundirem en les causes polítiques i socials que el provoquen, identificarem els drets que els són vulnerats, tant en el trajecte migratori com a l’arribada al país de destí, i sobretot apuntarem a la responsabilitat institucional i social per transformar els efectes que aquest moviment de persones menors comporta tant al Sud com al Nord globals.

IMG-20190530-WA0005*Foto d’una imatge d’internet en què apareix una fotografia d’una prova per comprovar la majoria d’edat òssia d’un menor. Barcelona, 31/05/2019. Fotografia de José Colón

Tal com indica el títol del projecte, D‘infància en perill a infància perillosa busca un canvi de mirada que permeti deconstruir l’etiqueta criminalitzadoraMNA” per construir una narrativa nova, mediàtica, política i social, que posi en el centre els drets d’aquests infants, adolescents i joves. Després del treball periodístic que es planteja, difós tant en mitjans generalistes com en propostes més enfocades als drets humans, esperem que la ciutadania prengui consciència que aquesta situació es perpetua per la inacció política i el racisme institucional, i que la realitat de la infància migrant és diversa i no respon a l’estereotip criminalitzador gravat a foc en l’imaginari social.
El projecte que ens ocupa també comptarà amb la participació de Omar Radi, periodista implicat en diferents moviments socials al Marroc, qui serà convidat a Barcelona el proper mes d’octubre. Fomentarem la implicació d’adolescents i joves migrants que viuen a Barcelona, que entenem que és crucial i que hauria de marcar les línies discursives del treball periodístic.
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18