#DOCUMENTACIÓ: “Drets polítics oblidats”, el darrer número de la revista COLORS

Ja està disponible el darrer número de la Revista COLORS: “Drets polítics oblidat: el dret a vot de les persones immigrades“.
Us la podeu descarregar en format pdf des d’aquesta pàgina, i la trobareu en paper a la seu de SOS Racisme i a punts de distribució habituals.
Recorda que si vols rebre-la a casa, i a la vegada donar suport a aquesta iniciativa, pots subscriure’t per només 12€ a l’any, o 20€ subscripció solidària (informa-t’en).
Revista COLORS número 5/Primavera 2014: Drets polítics oblidats: el dret a vot de les persones immigrades (pdf. 2MB)
Al número 5 / Primavera 2014 trobareu:

  • Reportatge: La lluita permanent per al dret al vot. Les organitzacions civils d’arreu del món, a l’Estat i a Catalunya, continuen reclamant un canvi legal que faci accessible el sufragi a tothom, però els avenços institucionals són irrisoris.
  • Crònica: Ciutadana de ple dret, per un dia. Relat de l’experiència d’una acció promoguda per SOS Racisme el 2007: la cessió de vot a persones immigrades.
  • Denúncia: Votar a les eleccions locals: de veritat a mitges a cursa d’obstacles. Javier Bonomi, president de FEDELATINA, explica les vicissituds per demanar el dret a vot en el procés de les eleccions municipals del 2011.
  • Infografia: Història dels drets socials de les dones i el sufragi femení. Una lluita històrica, amb paral·lelismes amb la reivindicació de les persones immigrades.
  • Entrevista: a representants de dos dels moviments socials més representatius en el debat sobre la sobirania de Catalunya: Arcadi Oliveres, del Procés Constituent, i Saoka Kingolo, de l’Assemblea Nacional Catalana.
  • Opina: El derecho al sufragio y la política de inmigración. Article de Javier de Lucas, catedràtic filosofia del Dret i filosofia política a l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València.
  • Fotoreportatge: repàs a diferents episodis de la reivindicació de SOS Racisme pel dret a vot, gairebé un repàs als 25 anys d’història de l’entitat.
  • Cultura i informa: Entrevista “en un tres i no-res” a Montse Forcadas, del Forn de Teatre Pa’tothom, pel·lícules, llibres i ràpid repàs a les noticies més rellevants de l’actualitat.

 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?