#DOCUMENTACIÓ: Nou número de la revista COLORS, especial extrema dreta

Ja tenim el nou número de la revista COLORS!
La revista la teniu disponible en format digital a la web, o en paper, que podeu recollir a la nostra seu o en punts de distribució habituals, com centres cívics, seus d’entitats, etc.
Descarrega-te-la: Revista COLORS número 4 Estiu 2013 (doc pdf)
Al número 4 / Estiu 2013 podreu trobar:

  • Reportatge: Ultradreta: quan l’odi entra els hemicicles, d’Àlex Romaguera. Amb articles que aprofunditzen en els casos d’Itàlia (“L’extrema dreta italiana, històricament desunida i fragmentada”, de Maldestra) i Grècia (“Alba Daurada: un altre cop el cant de les sirenes”, de Roger Garcia)
  • Entrevista: a tres bandes, amb Carles Viñas, historiador, Bertran Cazorla, periodista, i Aitor Hernàndez-Carr, politòleg.
  • Denuncia: des del SAiD ens expliquen un cas d’agressió d’extrema dreta perpretat pel grup nazi “Los Ángeles del infierno”.
  • Infografia: repassem la història de la lluita contra l’extrema dreta recollint les seves fites més rellevants.
  • NOTA IMPORTANT: demanem disculpes perquè en la infografia hi ha un error greu: falten dues fites molt importants en la lluita contra l’extrema dreta: l’assassinat de Guillem Agulló: 11 abril 1993 – Montanejos, València. Militant independentista d’esquerres assassinat per un grup d’extrema dreta; i el seu judici: 1995 – Castelló de la Plana. El judici per l’assassinat d’Agulló condemnen un dels acusats a 14 anys de pressó i absòl la resta. Als 4 anys es va deixar en llibertat. I l’assassinat de Roger Albert: 15 d’agost 2004 – Barcelona. Un grup de joves d’estètica skin agredeixen vàries persones durant les festes de Gràcia. Una de les víctimes, en Roger Albert, mor després de 4 mesos en coma per una gavinetada al coll; i el seu judici: el Tribunal Suprem rebaixa la condemna de l’acusat per homicidi, Aitor Dávila de 15 a 11 anys de pressó i absol l’altre implicat, Emilio Cortés.
  • Crònica: com els moviments socials i la ciutadania reaccionen a les accions de l’odi. Relatem l’experiència viscuda amb UCFR Raval.
  • Fotoreportatge: impactants imatges de Jordi Borràs sobre l’extrema dreta a Barcelona.
  • Cultura i Informa ens posen al dia de les noticies més rellevants de l’actualitat.

I per tal de millorar el seguiment informatiu, algunes noticies van acompanyades d’un codi QR que permet accedir a una amplicació de les seccions a la pàgina web.
Aquesta revista es realitza gràcies a les col·laboracions d’un grup de redacció format per activistes de SOS Racisme, i amb la col·laboració desinteressada de periodistes, fotògrafs i altres professionals. Si vols unir-te a l’equip, posa’t en contacte amb nosaltres. I si vols donar suport a l’edició, et pots subscriure per només 20€ a l’any.
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa
ArticleJosep_Vinicius (1)