Reivindiquem el dret a vot de qui no li deixen votar mai

Volem recordar, com ho fem sempre davant els comicis electorals, aquells veïns i veïnes nostres que no podran votar diumenge, ni ho poden fer mai. I és necessari fer-ho perquè cap societat que vulgui ser igualitaria, justa i respectuosa, no es pot construir sobre la vulneració dels drets d’una part de la seva ciutadania. En aquest cas, de més del 15% de la població.


Acció pel dret al vot a la Pça Sant Jaume, 1999 - Arxiu de SOS Racisme
Acció pel dret al vot a la Pça Sant Jaume, 1999 – Arxiu de SOS Racisme

COMUNICAT

Avui, com sempre, reinvindiquem el dret a vot per a tothom

Els darrers dies a Catalunya s’ha activat una gran mobilització ciutadana en defensa dels drets i les llibertats més bàsiques. Milers de persones manifesten la seva indignació i rebuig contra la restricció de la llibertat d’expressió i de reunió i la negació de drets polítics, com el dret a vot, per part de l’executiu espanyol. Una indignació que ens permet empatitzar de ple amb les persones estrangeres que viuen a Catalunya i que se’ls neguen els drets polítics (votar i ser votat) a totes les convocatòries electorals.
Des de SOS Racisme Catalunya som conscients del context i de les prioritats que a dia d’avui fan que la ciutadania es mobilitzi. No deixarem de sortir al carrer contra la repressió estatal, com sempre, defensant drets. Però pensem que en aquests moments convulsos també hem de ser capaces d’incloure les altres lluites que també contribueixen a construir una Catalunya més justa i solidària.
I per això avui també volem dir:

  • que a Catalunya més d’un 15% de la població amb edat legal per a votar veu sempre negat el dret a vot.

 

  • que és imprescindible deslligar el dret a vot de la nacionalitat i vincular-ho a un nou concepte de ciutadania lligat al padró. Al contrari del que recull la llei de transitorietat jurídica que continua vinculant el dret a vot a la nacionalitat, a la qual només s’hi pot optar desprès de cinc anys consecutius de residència

 

  • que és urgent des-normalitzar el fet que les persones estrangeres que viuen aquí no puguin votar

 

  • que en la construcció d’un nou país, la igualtat i el respecte pels drets de TOTES les persones no són negociables.

 

  • perquè 1 és igual a 1, defensem el vot de les persones estrangeres.

 
 
SOS Racisme Catalunya
Dijous, 28 de setembre del 2017

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?