El 12 d’octubre no tenim res a celebrar i molta feina per fer

Des de SOS Racisme Catalunya informem que el proper dijous 12 d’octubre mantindrem la nostra activitat laboral habitual, com venint fent des de fa anys.
El 12 d’octubre es commemora el “descobriment” d’Amèrica, que no va ser altra cosa que un genocidi cap al poble indígena autòcton i l’inici d’un llarg període d’espoli i de destrucció de la riquesa cultural del continent.
Per aquest motiu, com a entitat de defensa dels drets humans i antiracista, rebutgem aquesta celebració i ja fa 5 anys vam decidir, en un acord entre Consell i equip tècnic, eliminar aquesta festivitat del nostre calendari laboral.
Tot i així, ens trobem amb la necessitat de traslladar aquests dies el nostre espai de treball: la nostra oficina està allotjada a un edifici propietat de tercers que enguany tanquen el 12, 13 i 14 d’octubre. Per aquest motiu, de dijous a dissabte traslladem la nostra activitat a la seu de La Fede.cat (carrer de les Tàpies, 3 08001 Barcelona) i farem atenció telefònica des del mòbil d’urgències: 636248621.
Per altra banda, denunciem que aquesta data és utilitzada des de fa anys per grups feixistes per ocupar els carrers amb el seu discurs d’odi, racista i homòfob. El context polític actual ens fa pensar que aquest any la situació es pot agreujar. Fa només uns dies, a la manifestació del diumenge 8 d’octubre, vam podem veure a la ciutat de Barcelona grups d’extrem dreta actuant amb total impunitat tot i la seva actitud violenta i il·legal: van mostrar banderes franquistes i realitzar salutacions i càntics feixistes amb el beneplàcit de les forces de seguretat pública.
El feixisme no pot estendre els seus lemes i discursos que ataquem la democràcia i la llibertat de manera impune. La presència de manifestacions feixistes és indignant i intolerable. Per tant, un any més, exigim a Delegació del Govern, Conselleria d’Interior i a l’Ajuntament de Barcelona que no permeti les mobilitzacions feixistes a Barcelona ni a cap indret de Catalunya.
Com alternativa, donem suport a la iniciativa dels pobles indígenes, nascuda al Fòrum Social Mundial, per convertir el 12 d’octubre com Dia de la Resistència Indígena, un dia per commemorar la lluita dels pobles d’arreu del món que han defensat i defensen els seu dret a existir.
 

#JonocelebroGenocidis
#resacelebrar

Autoria desconeguda. Font: llibertat.cat
[CAST]

El 12 de Octubre no tenemos nada que celebrar y mucho trabajo que hacer

Desde SOS Racismo Cataluña informamos que el próximo jueves 12 de octubre mantendremos nuestra actividad laboral habitual como venimos haciendo desde hace años.
El 12 de Octubre se conmemora el “descubrimiento” de América, que no fue otra cosa que un genocidio hacia el pueblo indígena autóctono y el inicio de un largo periodo de espolio y destrucción de la riqueza cultural del continente.
Por este motivo, como entidad que defiende los derechos humanos y antirracista, rechazamos esta celebración y desde hace 5 años la Junta y el equipo técnico decidimos eliminar esta festividad de nuestro calendario laboral.
Aun y así, nos encontramos con la necesidad de trasladar nuestro espacio de trabajo durante estos días como consecuencia de que actualmente  nuestra oficina está alojada en un edificio propiedad de terceros que este año cierra  los días 12, 13 y 14 de octubre. Por este motivo, de jueves a sábado trasladamos nuestra actividad a la sede de la Fede.cat (Calle de las Tàpies, 3 08001, Barcelona) y daremos atención telefónica desde el móvil de urgencias: 636248621.
Por otro lado, queremos denunciar que esta fecha es utilizada desde hace años por grupos fascistas para ocupar las calles con un discurso de odio racista y homófobo. El contexto político actual nos hace pensar que este año la situación se puede agravar. Hace solo unos días, en la manifestación del pasado domingo 8 de Octubre, vimos grupos de extrema derecha actuando con total impunidad por la ciudad de Barcelona pese a su actitud violenta e ilegal: mostraron banderas franquistas y realizaron saludos y cánticos fascistas con el beneplácito de las fuerzas de seguridad pública.
Los discursos y lemas fascistas atacan la democracia y la libertad, no pueden extenderse de manera impune. La presencia de manifestaciones fascistas es indignante e intolerable. Por lo tanto, un año más exigimos a la Delegación del Gobierno, a la Consejería de Interior y al Ayuntamiento de Barcelona que no permita las movilizaciones fascistas en ninguna localidad de Cataluña.
Como alternativa, damos apoyo a la iniciativa de los pueblos indígenas, nacida en el Forum Social Mundial para convertir el 12 de Octubre como Día de la Resistencia Indígena, un día para conmemorar la lucha de los pueblos de todo el mundo que han defendido y defienden su derecho a existir.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023