El PP alimenta de nou la xenofòbia a Badalona

Davant les darreres declaracions del representant del Partit Popular a Badalona, el Sr. Albiol, SOS Racisme-Catalunya expressem de nou la nostra indignació amb el PP i denunciem el seu posicionament, que ja fa temps que es clarament racista; els constants atemptats contra la convivència; l’ús constant de la demagògia; i el seu sentiment d’orgull al respecte de tot plegat.
L’estratègia del PP a Badalona sempre va un pas endavant en aquesta apologia de la xenofòbia, que fa en general aquest partit, amb l’únic objectiu de guanyar vots i recuperar poder. Una vergonya per la política local.
Des de SOS Racisme no farem publicitat al Sr. Albiol ni a les seves campanyes d’extrema dreta, així que com entitat només volem recordar-li que existeix un Codi Penal que castiga l’apologia de la xenofòbia i la incitació a l’odi entre col•lectius, i assenyalem a ell i al seu partit polític, com a responsables de possibles agressions racistes i d’un augment de la xenofòbia a Badalona. Sempre hi ha qui difon la ideologia de l’odi i qui exerceix la violència, el primer és igual o més responsable que el segon, i amb l’agreujant que estem parlant d’un càrrec d’un partit que aspira governar.
Des de SOS Racisme fem una crida a la resta de la ciutat de Badalona, grups municipals, Consistori, entitats i veïnat perquè sumin esforços en garantir la convivència i la cohesió social. Per tot plegat, fem una crida:

    • A la resta de forces polítiques del consistori perquè aïllin a aquesta formació política i facin un discurs alternatiu i valent en favor de la convivència. El pitjor davant la xenofòbia és el silenci i la impunitat.
    • Al Consistori perquè posi solució d’una vegada a la ubicació de l’oratori garantint la igualtat de drets de tots els veïns i veïnes, votin o no votin. Part del que passa és conseqüència d’una incapacitat política, que s’ha posat de manifest durant els darrers anys, per afrontar el tema de forma justa. SOS Racisme sempre hem reivindicat i recolzat que la solució passa per garantir la llibertat de culte des del laïcisme.
    • Als veïns i veïnes dels barris de Badalona per recordar-los que totes les persones que viuen a la ciutat són veïnat i per tant, cal sumar esforços per trencar la barrera dels “ells i nosaltres”. Una barrera que alguns volen consolidar i fer més gran, posant l’accent en l’origen i justificant a partir d’aquest i de les diferències culturals qualsevol problema veïnal. La comunitat musulmana també són veïns i veïnes del barri, també pateixen els mateixos problemes que la resta i també volen el millor barri, per ells i pels seus fills. Per tant, de la mateixa manera que part del veïnat té garantit el dret a practicar la seva religió a les esglésies de la zona, hi ha una altra part del veïnat que veu vulnerat aquest dret. Els oratoris res tenen a veure amb la inseguretat o precarietat d’un barri i cal fugir d’aquells que malintencionadament volen fer-ho creure.
    • Als mitjans de comunicació, sobretot locals, perquè no facin una campanya gratuïta a aquests individus i perquè garantitzin l’exercici de la informació contrastant les noticies relatives aquest tema, donant veu als discursos alternatius.

El Partit Popular de Badalona, aprofita sempre el descontent social davant les mancances dels barris i fomenta pors i prejudicis vers la immigració per treure rèdit electoral. Al vídeo en que vinculava immigració i delinqüència i incitava a anar a la “caça” de les persones gitanes romaneses, ara es suma aquesta campanya en la que vincula el Islam amb perill social, amb l’excusa de la construcció d’un oratori que compleix tots els requisits legals. Simplement un gir més de rosca, en la seva escalada racista.
11 de febrer del 2009
SOS Racisme-Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-24_13-32-18
OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08