Ja n'hi ha prou d'atiar el racisme per obtenir rèdit electoral

Barcelona, 24 d’octubre del 2011

El Partit Popular de Barcelona ha fet i distribuït als barris de Ciutat Vella un pamflet de contingut racista i xenòfob. En el pamflet repartit es vincula de manera directa la delinqüència amb la immigració, fent ús d’un polèmic infogràfic, publicat pel El Periódico a finals d’estiu, que ja va ser objectiu de moltes crítiques.
Des de SOS Racisme Catalunya denunciem aquesta iniciativa xenòfoba i considerem que és una mostra més de la línia racista i populista que el Partit Popular està prenent a Catalunya.
Posem de manifest:

  • La falta de responsabilitatpolítica per part del PP de Barcelona que copiant les pitjors pràctiques dels colegues de ciutats veïnes, sense cap mirament fan ús de la xenofòbia per obtenir rèdit electoral.
  • El perill socialque suposa assenyalar a certs col•lectius com a culpables de problemes de delinqüència i inseguretat, tot falsejant la realitat. Consolidant el binomi immigració i delinqüència i obviant l’atemptat per la convivència que suposa.
  • Que aquest tipus de pràctiques estan tipificades com a delicteen el Codi Penal, en el seu article 510, en el que es condemna la incitació a l’odi entre col•lectius. I que com associació de defensa dels drets humans no dubtarem en utilitzar els instruments judicials existents per lluitar contra el racisme i la xenofòbia sempre que calgui.
  • La necessitat que des de la direcció del partit es condemni aquesta pràctica, es cessi amb al distribució del pamflet i s’exigeixi responsabilitats a les persones promotores de la mateixa.

No podem permetre que el racisme i el discurs de l’odi es vagi normalitzant als diferents espais i àmbits de la nostra societat. Una societat on hi tingui cabuda el racisme mai no serà una societat justa i democràtica. Cal una condemna per part de tots els partits polítics i la ciutadania, més enllà dels de sempre.
És per això que des de SOS Racisme Catalunya seguirem actuant contra qualsevol proposta política o acció que encengui els focs del racisme a la nostra societat, i que posi en perill l’estabilitat social als municipis catalans.
SOS Racisme Catalunya
Dilluns, 24 d’octubre del 2011

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023