El PP torna a mostrar la seva cara més xenòfoba

Davant les declaracions del Secretari Executiu d’Organització del Partit Popular de Catalunya Sr. García Albiol, i de la resta de declaracions de dirigents del Partit Popular al llarg d’aquests dies sobre el procés de regularització posat en marxa pel Govern Central, SOS Racisme denunciem que:

  • Es tracta d’un discurs alarmista i xenòfob d’una greu irresponsabilitat política perquè fomenta el racisme sociali atempta contra la convivència i la cohesió social.
  • És la mateixa llei d’estrangeria modificada en vàries ocasions per aquest partit la que ha provocat que hi hagi un milió de persones en situació irregular. Al llarg dels 8 anys de govern del PP s’han anat tancant les vies legals reals d’entrada al territori de l’estat espanyol i apostant per una política migratòria centrada en el control policial que ha provocat un augment de l’exclusió social, explotació laboral i racisme.
  • El PP torna a voler treure rèdit electoral a partir de la immigració, insistint en un discurs xenòfobque ha divulgat al llarg d’aquests anys i que s’ha escolat en molts sectors socials.
  • Les declaracions del Sr. Garcia Albiol tornant a vincular immigració i delinqüència i criminalitzant a la població immigrada que en realitat és víctima de la política d’estrangeria dels últims anys són una mostra més del racisme institucional promogut per aquest partit. El seu discurs xenòfobpassa per recolzar la idea d’una Europa fortalesa que deixa de banda l’universalització de la ciutadania.
  • El PP no te cap legitimitat moral per denunciar aquest reglament, perquè es tracta del desenvolupament de la llei aprovada per ells mateixos. En quant al procés de regularització, saben perfectament que els criteris són restrictius i que més aviat quedaran persones sense possibilitat de accedir al procés perquè no podran complir els requisits demanats.

Des de SOS Racisme demanem:

  • Que la resta de les forces polítiques es desmarquin d’aquest discurs que constantment titlla a la immigració d’amenaça per Europa i el contrarestin amb un discurs que aposti per la igualtat de drets i la cohesió social.
  • Que el PSOE tingui la valentia política de plantejar un altre enfocament de la immigració basat en el respecte als drets humans i en l’accés a la ciutadania: perquè aquest procés de regularització és necessari però insuficient i sense anar acompanyat d’un canvi global es convertirà en una altre mesura “parxe”.

SOS Racisme Catalunya
14 febrer 2005

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18