Search
Close this search box.

El retorn d

 A Contra el viento, Ángeles Caso fa confluir tres de les situacions més candents de la vida quotidiana contemporània i tres dels temes que comencen a ser tractats pels creadors espanyols en les seves diferents manifestacions artístiques: el món de les dones i la reivindicació dels seus drets, el calvari de la immigració –en aquest cas africana i femenina- i el maltractament que pateixen per part dels seus marits o parelles.

Una novel·la amb compromís social, inspirada en la vida de Maria de la Concençao, una dona de Cabo Verde que fa anys que treballa a causa de l’escriptora i l’ajuda amb la seva filla. “Les dones europees hem construït part de la nostra alliberació explotant a les immigrants que han vingut a cuidar de les nostres cases o dels nostres fills” reconeix Caso.

L’autora asturiana afirma que el llibre –que ha guanyat el premi Planeta- és un homenatge a les dones caboverdianes que venen a Espanya en busca “d’alguna cosa millor” però que a vegades es troben en un entorn que també les maltracta.

No obstant, Caso reconeix que la dona ha guanyat molt en els últims anys, tot i que encara faltin aspectes per millorar. La ex presentadora de televisió ratifica que fins ara ha criticat una “societat especialment androcèntrica” però que no pretén que a l’actualitat sigui el contrari, fent al·lusió a la mesura del Ministeri de Cultura, amb Angeles González-Sinde al capdavant, per donar més recolzament a les dones cineastes.

 Tot i així, l'escriptora confessa que el que més la preocupa és la imatge que se segueix donant de la dona i, darrerament, dels homes homosexuals. L’escriptora assenyala que això també és a causa d’un problema de l’educació, perquè segons Caso “segueix sent sexista”. A més a més, l’autora remarca que “els pares han cedit massa els seus deures als educadors i a l’escola” i els principis ètics “s’ensenyen a casa”.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

PlaEndreça_CAT (1)
Comunicat sobre la mort de Bakary DibaTaser 2024
habitatge racisme