Denúncies de discriminació racista al sector turístic durant l’estiu

Abans que acabi definitivament l’estiu, des de SOS Racisme volem volem aixecar la veu per compartir algunes de les casuístiques més alarmants en referència a casos  de racisme al sector turístic. Es tracta de vulneracions de drets humans que sobretot es donen a l’estiu i que afecten a les persones racialitzades no blanques.  

Cada any ens arriben denúncies d’aerolínies, càmpings, hotels, empreses de lloguer de cotxes… etc, on s’ha produït una discriminació per motius racistes. Aquestes discriminacions en moltes ocasions han sigut denunciades a SOS Racisme no tan sols per les mateixes víctimes, sinó també per part de persones treballadores, indignades amb la violència racista que s’exerceix a les seves empreses.

Així, detectem en el sector turístic una sèrie de dinàmiques racistes que de manera sistemàtica exclou o posa més dificil a persones de racialització no hegemònica fer ús d’aquests serveis. Per aquest motiu creiem que és imprescindible posar-hi la notra atenció i acció. 

A l’estiu no tothom pot gaudir de les vacances en igualtat. Denúncia el racisme!

Càmpings:

Denúncies per part de les mateixes treballadores per pràctiques racistes dels càmpingsDiscriminació en l’accés a famílies no blanques.

Hotels:

Tractament vexatori a persones racialitzades/migrades i discriminació en l’accés per motius ètnic- racials. No permetre l’ús de la piscina a dones amb vel/burkini

Lloguer de cotxes:

Treballadores de diferents empreses de lloguer de cotxes han denunciat criteris discriminatoris en el filtrat de la clientela.

Piscines:

La discriminació quan l’us del burkini és una problemàtica molt estesa arreu de l’estat. Aquest mateix estiu el personal de seguretat d’una piscina a la Comunitat Valenciana va fer fora del recinte a una dona que duia vel.

Viatges en avió:

Denúncies per discriminació i fins i tot denegació de volar a famílies negres per part d’algunes companyies.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

_Laboral - Web (2)
CONVO - JUICIO 6 MOSSOS