Search
Close this search box.

Escoltar música també és un acte polític #DiadelaMúsica

La música ens pot fer ballar, però també reaccionar. Pot transmetre els nostres pensaments i difondre les nostres denúncies. I, sobretot, ens omple d’energia per continuar la nostra lluita. Per aquest motiu, aprofitant que avui 21 de juny és el Dia de la Música, les persones que formen part de l’equip de SOS Racisme volem compartir les cançons que ens mouen. Perquè estem vivint temps complicats i necessitem cuidar-nos i renovar forces continuament.


 

 
Mònica López, tècnica d’incidència i comunicació: Ouvrez les frontières, Tiken Jah Fakoly (Doumbia Moussa Fakoly), és un cantant de reggae de Costa d’Ivori, que principalment canta contra la desigualtat, la discriminació i la hipocresia política. En aquesta cançó confronta el privilegi turístic del Nord a la limitació de la llibertat de moviment que s’ha imposat a les persones del Sud. Una altra cançó molt bona seva és “Plus rien ne m’étonnes”, que parla de l’herència de la colonització i de com Europa va repartir-se l’Àfrica.
Paula Rossi, membre del grup de treball “Pareu de parar-me“: Somos anormales, Residente. “Si pienso en antirracismo pienso en resistencia y rebeldía, y si pienso en eso y en música, siento Calle 13 (o Residente como solista). Aunque no sea la que más me gusta musicalmente, creo que es la que más va con lo que quisiera expresar como mensaje; incomodar para pensarse, repensarse y construirse una y otra vez. El antirracismo debería ser también decolonizar la normalidad, el punto cero. “Ser igual de distintos”.

Lorena Antón, advocada del SAiDI have faith in you, de The Sey Sisters. “He elegido esta, pero cualquier canción de las hermanas Sey refleja la lucha contra las injustícias desde un punto de vista optimista. En cada concierto reservan un espacio para poner de manifiesto que el racismo aún existe y la necesidad e importancia de visibilizarlo. Espero que os guste!”
Marilda Sueiras, advocada del SAiD: La Bamba rebelde, Las Cafeteras. “És un grup californià, de Los Ángeles, que canten temes amb referències antiracistes, feministes i pels moviments dels drets civils americans. Amb aquesta cançó, els seus components celebren el seu orgull pels seus origens chicanos i la lluita contra el racisme institucional als Estats Units.”
Alícia Rodríguez, coordinadora del SAiD: Rodinia, Lágrimas de Sangre. “Aquesta cançó me la va descobrir el meu fill gran, el Dídac, i per mi és un crit a l’esperança. Perquè, malgrat tot, sempre hi haurà gent que lluitarà per un món millor. L’escullo en homenatge als meus fills.”
Edoardo Bazzaco, tècnic de projectes: Spara, 99Posse. “Escullo aquesta cançó del grup de Nàpols perquè tot i ser del 1996, malauradament està de plena actualitat: http://napoli.repubblica.it/cronaca/2018/06/19/news/spari_contro_immigrati_al_grido_salvini_salvini_-199404541/
Alba Cuevas, directora: Joaquin el necio, Albert Pla. “Tot i que és una evidència, m’encanta perquè demostra com molt sovint ens deixem portar per les idees preconcebudes, les pors i els prejudicis. Una rumbeta de l’Albert Pla que diu de forma senzilla coses que a vegades resulten més complicades!”
Jose Peñín, responsable de comunicació: Corbelles, ZOO. “L’escullo perquè aquesta cançó m’omple d’energia i de raons en moments complicats. La lletra fa una crida al poder de la ciutadania sobre l’opressor i de la necessitat de la solidaritat entre pobles. L’entenc com un clam a la deconolonització i a la recerca de justícia històrica, font del racisme i la vulneració de drets, que és l’objectiu del nostre treball diari.”
Olga Gallego, técnica d’administració: Blues de la Frontera, Pata Negra. “Elijo esta canción por su título, ya que las fronteras son lugares tristes; por los compositores, que son gitanos convencidos de la riqueza de la mezcla y la fusión opuestos al “purismo” en su concepto más amplio… y porque es un TEMAZO”
I de part de totes: Wagner Pá, Rosa Sánchez, Cesc Freixas, Yaceen Belahcene, Quimi Portet, Amparo Sánchez… i tots aquells artistes i grups que ens han donat suport desinteressadament en convocatòries lúdiques i reivindicatives de l’entitat. També les trobareu a la llista de reproducció: moltes gràcies!
Us convidem a afegir la vostra cançó a la llista de reproducció col·laborativa.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

anarquia
3catBarraques vivenda
AgraimentsPolifaGenocidis