Exposoció Africa Iron Men

Africa Iron Men és una exposició fotogràfica que retracta els joves migrants africans que es dediquen a la recollida i el reciclatge de ferralla a la ciutat de Barcelona i les seves condicions de vida per subsistir. Sebastián Gómez, autor de l’exposició, vol mostrar la precarietat i les dificultats a les quals s’enfronten dia a dia aquests joves en busca d’un futur millor a Europa, però també la fortalesa amb que les afronten.

Retracta, també, l’espai on habitaven aquestes persones, un complex de naus situades al districte de Sant Martí on hi convivien més de 300 persones i processaven la ferralla que recollien durant el dia, però també un espai on hi convivia gent de diferents orígens i cultures, tot i que sense els subministraments bàsics que asseguressin unes condicions de vida dignes.

Tot i les diverses protestes, Cal’ Àfrica, com era popularment conegut l’espai, va ser desallotjat a l’any 2013 enmig de promeses de sostre, feina i papers per part de les diferents institucions, tant de la local com de l’autonòmica. Dos anys després, aquestes promeses encara no s’han materialitzat. Mentrestant, aquestes persones encara es dediquen a la recollida de ferralla amb l’esperança de canviar la seva sort.

L’exposició va ser inaugurada el passat dia 27 d’octubre i es podrà veure al Pati Llimona de Barcelona fins al proper dia 12 de novembre.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?