Fora de joc al racisme!

Fora de joc al racismeA l’abril del 2005 SOS Racisme i el RCD Espanyol van organitzar una acció per tal de condemnar els greus episodis racistes dels quals havíem estats testimonis tots plegats durant la lliga. Durant l’acte previ al partit, els jugadors van sortir al camp amb la pancarta “Fora de joc al racisme”, alhora que les pantalles emetien missatges condemnant els fets racistes i es llegia el següent manifest.
Manifest: “Fora De Joc Al Racisme!”
Al futbol, l’única diferència de colors que importa és la dels equips, mai la dels jugadors. Ens emocionen les jugades genials, els moments en què vivim amb l’ai al cor, els instants de màgia, els xuts a porta que seguim amb els ulls com si volguéssim ajudar la pilota a arribar a la xarxa. Això és el futbol. El racisme i la violència no són futbol. Tanquem-los tots els espais. Deixem al racisme en fora de joc.
El futbol és un esport universal. Als llocs més remots hi trobem nens que hi juguen, molts d’ells somiant que l’habilitat amb la pilota els canviï el futur. En molts equips europeus hi ha jugadors de diferents colors de pell: alguns són estrangers, d’altres no. El racisme nega l’essència del futbol. Al futbol, el racisme està en fora de joc.
Pel seu poder de convocatòria i per la seva influència social, el món del futbol té una gran responsabilitat. Eliminar el racisme al futbol és un gran pas per eradicar-lo del conjunt de la societat. No consentim que es jugui en presència de símbols ni gestos racistes. Entre tots, deixem el racisme fora de joc.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa