(IN)Visibles. L’estat del racisme a Catalunya 2016

Un any més -i en van 8!- publiquem aquest informe analitzant l’estat del racisme a Catalunya. Un document únic que recull l’estudi dels casos de discriminació racista atesos al Servei d’Atenció i Denúncia per a víctimes de racisme i xenofòbia, i l’anàlisi de temes que considerem cabdals per analitzar la situació del racisme al nostre país. Enguany volem destacar: la criminalització de la venda ambulant no autoritzada, desmuntar els tòpics de la persona que pateix racisme, la “burodiscriminació” i la situació dels menors: els “mena” i als CIE.

 
Hi trobareu reflexions,entrevistes i casos per fer aflorar les situacions de racisme: persones expertes i experimentades, anàlisi i denúncia, reflexió i activisme. Per aquest informe hem comptat amb les reflexions de Lucía Mbomio, presentadora de TVE, la Fundació MigraStudium, i les advocades Lorena Antón, Marilda Sueiras i Karlos Castilla. També hi han col·laborat en Papa Ibrahima Diop, membre del Sindicato Popular de Venedors Ambulants, en Miguel Ángel Pérez, Ibrahim, de Musulmans contra la Islamofòbia, la Fundació Adsis, i la Khadra Aden i l’Adama Boiro, que van denunciar diferents situacions de discriminació racista al SAiD, les històries dels quals recollim en entrevistes personals.
El nostre objectiu, com entitat de defensa dels drets humans, és arribar al màxim públic possible, per això publiquem l’informe en versió digital descarregable. Però és important explicar que comprar l’informe és una manera de donar suport i contribuir a que aquest material, i tota la tasca de denúncia i sensibilització que l’acompanya, es pugui continuar fent de manera independent, sense finançament de cap institució ni empresa.
Per aquest motiu us animem a comprar-lo a l’Espai Contrabandos (carrer Junta de Comerç, 20 El Raval – Barcelona) o a l’oficina de SOS Racisme, per només 8€. Si ja sou soci o sòcia de l’entitat, gaudireu d’un preu especial: 5€.
El contingut (excepte les fotografies que són cedides per RUIDO Photo) es distribueix sota llicencia Creative Commons: es pot compartir mencionant l’autoria, sense modificar el contingut i sense objectiu d’obtenir rèdit econòmic. El llibre ha estat editat i imprés per Pol·len Edicions.
Que tingueu una bona lectura!
 

  • (IN)Visibles. L’estat del racisme a Catalunya. Informe 2016 (pdf. 14,8MB)
  • Dossier de premsa amb les principals conclusions (pdf. 1,4 MB)

 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

BannerWebRecopNoticias
SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees