Ja n’hi ha prou de política xenòfoba

Davant les darreres declaracions dels líders del Partit Popular de Catalunya només podem dir “ja n’hi ha prou de fomentar l’odi per un grapat de vots!”

El Partit Popular de Catalunya s’ha superat a si mateix a la cursa en el discurs xenòfob amb les darreres declaracions dels seus líders. En un acte a Salt la presidenta del partit a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, ha deixat anar “perles” com que les persones immigrades són responsables de “enfermedades eradicadas que se están reproduciendo”, que PSOE i CiU han permès que “los irregulares estén aquí en nuestra casa sin haber cumplido las leyes y trámites que deben hacer los inmigrantes legales” i que el seu partit defensa “una política de inmigración que no sea demagógica, populista e hipòcrita”. Per una altra banda, el candidat popular a Tortosa, Pau Fernández, ha proposat que les persones immigrades abans d’empadronar-se hagin de passar per un control mèdic. I l’Albert Fernández-Díaz, candidat a Barcelona, ha dit que “enfermedades que estaban erradicadas en la ciudad desde hace mucho tiempo han vuelto a aparecer traídas por inmigrantes”.
Davant aquests fets i la política que ha dut a terme el partit fins ara, hem de dir un cop més que no tot s’hi val en campanya electoral. Hi ha un límit per tots els partits, independentment de la seva ideologia, i aquest límit és el respecte als drets humans i la responsabilitat com agents socials que són. Encara més si el que pretenen és guanyar-se la confiança de la ciutadania.
Del que està fent el PPC des de l’inici de campanya electoral no es diu parlar clar ni ser políticament incorrecte. És diu no tenir vergonya en manipular l’electorat; es diu difondre el missatge de la por mitjançant falsos arguments i mentides basades en creences racistes i xenòfobes. No només és irresponsabilitat política, es tracta de manca d’ètica.
Les darreres eleccions ens van sorprendre amb un videojoc on es mataven persones immigrades i independentistes. Què ens espera abans que acabi la campanya per les eleccions municipals? Fins a quin nivell arribarà la política xenòfoba del PP? I qui serà el nou culpable de la seva acció punible: l’empresa programadora, la responsable de la difusió o el becari despistat?
El PPC no és un partit novell ni de principiants. Els seus líders saben molt bé què diuen, amb quina finalitat ho diuen i fins i tot les conseqüències legals que això pot tenir. Així que difonen el seu missatge amb coneixement i com a part d’una estratègia molt calculada, que jutjant els fets fins ara ha de ser la de dinamitar la societat catalana per poder treure algun benefici electoral de les engrunes.
Per una altra banda, més enllà de la picabaralla entre partits sobre la responsabilitat de l’entrada al país de persones immigrades, volem recordar a tots els partits que l’arrelament i la regularització no és un efecte crida: és l’única via per evitar l’exclusió social, enfortir l’Estat de Benestar reduint l’economia submergida i aconseguir la igualtat de drets, deures i oportunitats per tothom.
El discurs d’alguns partits polítics està afectant greument a la convivència als municipis catalans. Així ho demostra les darreres dades que varem presentar a l’informe “L’estat del racisme a Catalunya 2010 on alertàvem de l’augment de casos de discriminacions i agressions entre veïns i veïnes i de conflictivitat social, conseqüència del creixent discurs de l’odi.
Davant aquesta situació, fem una crida a la resta de partits, al Parlament de Catalunya i a la societat en general, a que prenguin una posició ferma de rebuig i denúncia d’aquesta manipulació política i xenòfoba que tant de mal pot fer a la salut de la societat catalana.
SOS Racisme Catalunya
Divendres, 13 de maig del 2011

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18