#CONVOCATÒRIA: Concentració 30/Oct 18h, Pça Sant Jaume (Bcn)

El Director del Centre d’Internament demana la posada en llibertat de l’Ahmed, però la jutgessa el manté tancat al CIE amb l’angoixant incertessa de quin serà el seu destí.

El Jutjat d’Instrucció num. 3 de Manresa denega la posada en llibertat de l’Ahmed, tot i la petició de la Brigada d’Estrangeria i els recursos dels seus advocats. Des de SOS Racisme denunciem aquest com un exemple més de les vulneracions de drets que es donen als CIE i demanem que el CIE de Barcelona tanqui les seves portes per no obrir-les mai més. Treballant per aquest objectiu, convoquem amb la plataforma “Tancarem el CIE” a la concentració de demà, divendres 30 d’octubre a les 18h, a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

L’Ahmed va ser internat al CIE de Barcelona fa 17 dies. Des d’aleshores, la seva família i els seus advocats lluiten contra-rellotge per aconseguir la seva posada en llibertat. L’Ahmed reuneix els condicionants d’arrelament social: viu a Catalunya des dels 11 anys (en té 28), els seus pares i quatre germanes viuen aquí, ha estudiat i treballat i tenen pis de propietat. I hi ha sospites raonables per pensar que té permís de residència vigent, tot i que el va renovar mentre estava a la presó. Però tot i així, continua tancat al centre.

La sorpresa i indignació va ser majúscula quan els advocats, de l’Espai Humana Advocats de Terrassa, tenen coneixement que el Director del Centre d’Internament, fa arribar a la jutgessa el 28 d’octubre (ahir) una petició explicant que l’Ahmed havia demanat «protecció internacional» i que «per ser imminent el tancament temporal d’aquest centre per a realitzar obres de millora del mateix, sent materialment impossible formalitzar dita petició en el plaç legal de l’internament de l’interessat, ni per ser traslladat a un altre centre d’internament d’una altra localitat» demana que s’autoritzi «el cese i posada en llibertat».

Però tot i així, la jutge denega la seva posada en llibertat al·legant que no li consten els motius de per què no pot ser traslladat a un CIE d’una altra localitat.

A pocs dies del tancament del Centre d’internament de Barcelona, la situació de l’Ahmed i la seva família és angoixant. Si no és posat en llibertat, pot ser traslladat a un altre centre de l’Estat Espanyol o expulsat al Marroc. En ambdós casos, apartat del seu context social i familiar, generant-li una situació greu de vulnerabilitat social i afectiva.

Però el cas de l’Ahmed no és únic, moltes més persones han patit aquesta situació d’angoixa i incertesa en aquest procés de tancament, així com durant la resta del temps que ha estat obert el centre. Sent, aquesta, una mostra més de les vulneracions de drets que es donen als Centres d’Internament per a persones estrangeres i en l’aplicació de la Llei d’Estrangeria.

Perquè considerem que aquestes situacions injustes i inhumanes no s’haurien de donar. Perquè estem per la derogació de les polítiques migratòries racistes com ara la Llei d’Estrangeria. Perquè volem una ciutat i un país que respecti els Drets Humans, demanem que el tancament del CIE de Barcelona sigui definitiu, i treballarem perquè així sigui.

CIETANCA-VIRAL-1NEGREConcentració divendres 30 d’octubre a les 18h

Plaça Sant Jaume de Barcelona

L’objectiu de la mobilització és fer pública una campanya amb accions de pressió en els propers tres mesos en que el CIE romandrà tancat. També instar a l’Ajuntament de Barcelona i el Govern de la Generalitat perquè prenguin mesures urgents per garantir que el tancament del CIE sigui definitiu. Recordem que el Parlament de Catalunya va aprovar el passat mes de juliol una Resolució per instar al tancament del CIE de Barcelona.  

Convoquen l’acte la plataforma «Tancarem el CIE», formada per SOS Racisme Catalunya, Migra Studium i Tanquem el CIE, amb el suport de Stop Mare Mortum, Papers i Drets per a Tothom i altres entitats veïnals, sindicals i de defensa dels drets humans.

Convocatòria de premsa: 18:30h Plaça St Jaume

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

PresentacióInforme2023
fotonoticiacat
Oferta Laboral - Web (2)