La Festa de la Diversitat, un cicle tancat

El 2003 vam tancar un dels projectes més importants de l’entitat fins aquell moment: la Festa de la Diversitat. Consideràvem que no era l’eina adequada per assolir la justícia social per la que treballem i, avui, ens desvinculem totalment de la Festa de les Cultures que s’està organitzant de nou.

Fa 13 anys de la darrera Festa de la Diversitat de SOS Racisme, un esdeveniment important per a la ciutat i per a la nostra associació que va tenir onze edicions i que en aquell moment responia a una necessitat de visibilitzar i posar en valor la diversitat cultural que del nostre país, sota el paraigua de la reivindicació de la igualtat de drets.

La Festa de la Diversitat va complir uns objectius polítics i considerem que és un llegat important de l’associació per a la societat, però també estem convençudes que ara, i des de fa 13 anys, és un model esgotat i que avui la lluita antiracista no passa per aquest tipus d’accions.

Catalunya és diversa, i aquesta diversitat ha d’estar present en tots els àmbits: des de la gestió de l’espai públic, el disseny de les polítiques públiques, passant per l’escola, l’àmbit laboral,… Però aquesta Catalunya no reconeix la igualtat de drets per a tothom. És una Catalunya que discrimina a les persones pel seu color de pell, el seu origen nacional o ètnic, la seva cultura i religió. Una Catalunya que es part de l’engranatge estatal, europeu i mundial que utilitza el racisme com a mecanisme per a perpetuar un sistema de desigualtat i injustícia.

Des de la fundació de SOS Racisme el 1989, la lluita contra el racisme i per la igualtat de drets han estat i són els nostres reptes. Al 1993 pensàvem que la Festa de la Diversitat era un instrument més, però avui ja no, i és per això que ens desvinculem totalment de la Festa de les Cultures que sembla que es celebrarà a Barcelona el proper mes de juny.

No hi participem i no hi donem cap tipus de suport. I ens veiem amb l’obligació de comunicar que a més les persones que estan estan liderant la seva organització no són membres de la nostra associació, i tampoc ens consten com a impulsores del que va ser als anys 90 la Festa de la Diversitat de SOS Racisme.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias
SegondaRondaCrowd