La proposta de Convergència i Unió per al Vendrell és una vergonya per la democràcia

Davant les declaracions del Sr. Artur Mas, màxim responsable del partit CIU, afirmant “seria una gran victòria aconseguir un acord de tots els partits amb representació al municipi del Vendrell que inclogui a PXC” i “seria una gran victòria integrar a PXC dins el sistema ordinari” i dels oferiments del alcaldable de CIU al Vendrell el Sr. Jané al partit xenòfob, SOS Racisme vol manifestar que :

  • Que aquesta és una proposta inacceptable venint d’un partit tradicionalment democràtic, ja que atempta contra els principis vertebradors de la democràcia
  • L’única gran victòria pel sistema democràtic i per la convivència als nostres municipis seria poder eradicar les causes que provoquen un augment del racisme social que alimenta el creixement de partits xenòfobs com PXC. Per això cal abordar les mancances de l’Estat de benestar, reconeixent les seves causes que són anteriors a la darrera immigració, augmentant els pressupostos i millorant la gestió de les polítiques socials i construir un discurs alternatiu valent i progressista davant el fet migratori des de un prisma de igualtat de drets i ciutadania
  • Precisament l’única victòria seria acabar amb aquest descontent socialprovocat per una manca de resposta als problemes reals per part dels partits de tradició democràtica ha fet que part de la ciutadania aposti per un partit com PXC amb unes propostes populistes i demagogues. Precisament la victòria seria acabar amb el silenci, quan no el reforç i còpia del discurs xenòfob, com han fet en nombroses ocasions els representants de CIU, consolidant així la base electoral de PXC. Precisament l’única victòria seria fer front a les actituds racistes i xenòfobes anònimes que troben en PXC un front visible per mostrar-se.

Srs. de CIU les seves declaracions només poden interpretar-se de dues formes:

  • O CIU comparteix l’ideari i els valors d’un partit racista, d’extrema dreta(recordem que el seu fundador era de Fuerza Nueva) que dilapida amb les seves propostes la cohesió social. Potser les declaracions repetitives vinculant immigració musulmana amb terrorisme, vinculant la manca d’ajuts socials a la presencia de la immigració , fomentant la por a la pèrdua de la identitat catalana per l’arribada de persones immigrades són clars exemples de per què el seu partit ha trobat punts en comú amb PXC.
  • O CIU està més preocupada pel poder i pactarà amb qui sigui per aconseguir-ho, malgrat que comporti posar en perill la convivència i legitimar la xenofòbia. També per aconseguir el poder pactarien amb gent que defensa la violència o amb gent que legitima la discriminació de la dona? És que no recorden que el racisme i la xenofòbia vulneren els drets humans?

Sigui com sigui, les seves declaracions i la seva resposta davant l’augment dels partits xenòfobs és d’una gran irresponsabilitat i, més enllà de que es materialitzin els pactes o no, marca un trist precedent per la democràcia catalana. Lluitar contra la xenofòbia és responsabilitat de tots, però ara mateix un gran pes cau en mans dels partits polítics.
SOS Racisme Catalunya
Barcelona 7 juny 2007

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-24_13-32-18
OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08