Maltracte a persones immigrades en els CIES

 Dins dels Centres d’ Internament hi han detingudes persones estrangeres que es troben en situació d’irregularitat al país. No han comès cap delicte, però al incórrer en una falta administrativa se’ls  reclou fins que les institucions determinen si els han de repatriar al seu país natal, o si es quedaran en territori nacional. 

Poden romandre fins a 40 dies sense saber si seran expulsats o alliberats del recinte amb un ordre d’expulsió no executat. Cal recordar que els interns es constitueixen d’immigrants nouvinguts i de persones immerses a la societat. 

La situació d’indefensió dels reclusos és màxima. Sobretot pel que fa a una normativa de garanties jurídiques i humanitàries que regulin els centres i la preservació de la dignitat humana de les persones internes. 

En reiterades ocasions, hem declarant la manca de transparència de les autoritats competents. Ni els mitjans de comunicació, ni les ONG, poden accedir als recintes.

més informació a http://www.elmundo.es/elmundo/2009/02/15/espana/1234725780.html

 

La denúncia d’un ex intern del centre d’internament de Madrid, juntament amb un manuscrit signat per 85 immigrants encara  reclosos demanant auxili, ha generat que la Fiscalia de la ciutat  prengui mesures i s’engegui una investigació. 

“Nos  desnudan, nos insultan, nos vejan y nos dicen que somos basura de fuera”  “A un compañero al que le encontraron un  rollo de papel higiénico(material prohibido) le hicieron poner las manos a la vista y simularon que se las iban a aporrear”  “A los sin papeles que comparten habitación  les gritan: gilipollas, moros, o sucios, mientras golpean el mobiliario  y encienden una algazara desquiziante de brazos que cae a oscuras” 

El delegat d’estrangeria de l’institució, Salvador Ortolá té previst  acudir al (CIE) per esbrinar el que ha succeït . Per altre banda, el Defensor del Poble  ha obert un expedient per conèixer el funcionament d’un centre d’internament per capacitat per 250 persones.  

No és ni molt menys, un cas aïllat a l’estat espanyol. Des de SOS Racisme, també hem rebut serioses declaracions de la vulneració de drets que es practiquen a l’interior del Centre d’Internament de la Zona Franca. Fets denunciats davant el “Defensor del Pueblo”, i la Delegació del  Govern de Catalunya, 

Tanmateix, la coordinadora d’immigrants de Màlaga encapçala mobilitzacions  per exigir el tancament definitiu del CIE de Capuchinos, davant dels reiterats casos violació dels drets humans i de l’estat de dret.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa