Mas retalla els mínims. Un pas més en la destrucció de l'Estat de Drets.

Des de SOS Racisme Catalunya manifestem el nostre total desacord davant l’anunci per part del Govern de la Generaltat de catalunya de modificar les condicions d’accés i de pagament de la Renda Mínima d’Inserció (RMI).
Denunciem tant el contingut de la modificació com la forma en que s’ha dut a terme. Els canvis que planteja el govern signifiquen atemptar contra un dels pilars bàsics del sistema de protecció social, un retrocés en la protecció de les persones més desfavorides.
La modificació s’ha dut a terme a les portes del mes d’agost, període de vacances per a molts, fet que dificulta que la informació arribi a les persones beneficiàries: 37.000 expedients, que corresponen a persones i famílies, no han cobrat a data 1 d’agost a l’espera de rebre el seu xec.
Considerem que es tracta d’una mesura injusta que afectarà a moltes persones, independentment de la seva nacionalitat, però és clar que les persones estrangeres seran més damnificades, i això fa témer que s’iniciï una política d’ajudes excloent i racista. En aquest sentit, les persones estrangeres no només hauran d’acreditar la residència legal, sinó que també la residència continuada, requisit que suposa un greuge comparatiu.
Reclamem al Govern de Catalunya que abadoni la política neoliberal, exemplificada en les retallades en educació, en salut i en serveis socials que hem vist els darrers mesos. I que opti per plantejar una fiscalitat justa, que acabi amb els avantatges dels més poderosos, i no accentuï la fractura social i les diferències entre rics i pobres.
Barcelona, 5 d’agost del 2011
SOS Racisme Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa
ArticleJosep_Vinicius (1)