Multa de 25€ al regidor de la Plataforma per Catalunya que va intentar incendiar una mesquita

SOS Racisme denuncia:

  • L’acusat i provocador de l’incendi pertany a una plataforma xenòfoba, que intenta implantar-se als municipis amb un índex elevat d’immigració, a partir de la demagògia i discursos racistes trencant la convivència social. És un greuge per la democràcia tenir representants d’aquestes formacions polítiques als consistoris, però encara és més greu quan es tracta d’un individu que ha comès un acte obertament racista,passant dels discursos a l’agressió i sortint-se pràcticament absolt.
  • Després dels atemptats del 11 de març estem en un moment en el que la pedagogia social per part de les institucions és fonamental per no generalitzar i criminalitzar al col·lectiu de ciutadans d’origen musulmà i en aquest àmbit la condemna a manifestacions racistes ha de ser ferma. Gràcies a sentències com aquesta el clima de impunitat per cometre actes racistes es consolida i les víctimes han de resignar-se a veure com els seus drets com ciutadans són vulnerats.
  • Des de SOS Racisme posem a disposició dels afectats la nostra Oficina de Informació i Denúncies i fem una crida a la societat civil i política perquè rebutgi aquests tipus d’actes i exigeixi una veritable condemna quan succeeixin.
  • La lluita contra el racisme ha de ser activa, sentències com les d’avui de Cervera desmantellen la justícia social i dinamiten de mica en mica els valors que han de regir en una societat democràtica i que aposta per la convivència.

SOS Racisme Catalunya
5 maig 2004

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa