Search
Close this search box.

Negar el padró maltracta, discrimina i exerceix racisme institucional

Què és el padró i per què és important lluitar pel compliment de la normativa que regula l’accés al padró?
  1. El padró és el registre administratiu que reflecteix el domicili on resideixen les persones. La seva única competència és la de verificar les dades on viuen les persones, sense qüestionar-les.
  2. El padró no té cap competència en qüestions sanitàries o de propietat. Les situacions d’infrahabitatge o de persones sense domicili fix poden i han de figurar com vàlides en el padró.
  3. El padró és la porta d’accés a drets bàsics com la sanitat i l’educació; i sobretot, és un dels requisits indispensables perquè les persones migrants puguin adquirir el permís de residència i treball.
  4. Els ajuntaments estan obligats a aplicar la normativa vigent i posar les mesures necessàries per assegurar la seva aplicació. Per tant, no complir amb la normativa maltracta, discrimina i exerceix racisme institucional.
  5. El racisme es perpetua amb la burocratització: Els ajuntaments posen impediments, excuses i demores, com p.e. l’ús d’informes per verificar on viuen persones sense domicili. Segons la norma, si no es té resposta de l’ajuntament després de tres mesos d’haver sol·licitat el padró, aquest s’hauria de fer efectiu de manera positiva, contràriament al que passa avui dia.
  6. El racisme es perpetua amb la vulneració de drets: No es poden aplicar condicions diferents a cada municipi per empadronar-se. La vulneració l’accés al padró exclou socialment les persones migrades i impossibilita el seu desenvolupament vital.
  7. El racisme es perpetua amb la negació de la ciutadania: Negar el padró contribueix a negar l’existència social i política de les persones migrades i a la seva invisibilització a les estadístiques oficials, a partir de les quals es dissenyen les polítiques públiques.

 

 
[metaslider id=13065]

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

PlaEndreça_CAT (1)
Comunicat sobre la mort de Bakary DibaTaser 2024
habitatge racisme