#NOTÍCIA: Badalona, ajuntament alliberat de racisme

Que l’Ajuntament de Badalona sigui el primer en declarar-se lliure de racisme, dins de la campanya d’alliberaments d’espais #DOAntiracista de l’Aixada Antiracista, és la senyal d’un canvi profund (esperat i desitjat). El canvi de govern al municipi marca un abans i un després en una ciutat que ha lluitat molts anys contra el discurs racista i xenòfob instaurat a la casa de la vila, i que de nou aposta per la convivència i  el progrés. Celebrem aquesta iniciativa del Consell de Joventut de Badalona i la nova alcaldia, i esperem que altres ajuntaments es sumin a la iniciativa. Recollim l’article publicat pel CJBDN per l’esdeveniment.

Vivim en una societat immersa en una crisi múltiple que és alhora política, econòmica i de valors.  Dia a dia veiem com més veïns i veïnes dels nostres barris i pobles viuen situacions econòmicament molt complicades, que fa poc temps difícilment ens podríem haver imaginat al nostre carrer, comunitat o edifici.
La por avança i es fa forta amb l’extensió de la pobresa. Hem de ser conscients que aquest context de limitacions econòmiques facilita que cada cop més els discursos racistes, populistes i demagògics calen entre una població atemorida, responsabilitzant les últimes persones que varen arribar d’uns problemes que elles no han generat, sinó al contrari: ens molts casos, n’han estat les primeres víctimes.

“La voluntat d’aprofitar la por i la inseguretat ciutadanes davant la incertesa econòmica ha demostrat la manca d’ètica democràtica de molts actors”

Veiem massa sovint als mitjans de comunicació, al Parlament, als ajuntaments i en altres àmbits d’influència com es generen discursos que inciten intencionadament a l’odi i la desconfiança per treure’n rèdit electoral o mediàtic. La voluntat d’aprofitar la por i la inseguretat ciutadanes davant la incertesa econòmica ha demostrat la manca d’ètica democràtica de molts actors del periodisme i de la política a nivell municipal i nacional.
Els darrers 5 anys Badalona ha estat el clar exemple on el Partit Popular ha utilitzat el racisme i la xenofòbia com a arma electoral per guanyar vots, des de les octavetes que relacionaven incivisme amb immigració el 2010 fins la campanya de les passades eleccions municipals amb el “Limpiando Badalona”.

“Volem viure en una societat justa, plural i solidària en què es respectin els drets de tothom”

Davant de tot això, el jovent reivindiquem la diversitat com un valor positiu, quelcom que indubtablement enriqueix la nostra societat i les persones mateixes. Volem viure en una societat justa, plural i solidària en què es respectin els drets de tothom, indiferentment del seu país o regió d’origen, de la seva ètnia o cultura, de les seves creences i de les seves opinions polítiques o filosòfiques.
Per tot plegat, fem un pas endavant per lluitar activament i decidida contra el racisme i qualsevol altre discurs generador de discriminació envers les altres persones. Esperem que totes les forces polítiques i associacions de la ciutat treballin plegades per la cohesió social de Badalona i acabar així amb el discurs racista. Avui sumem forces amb l’Aixada Antiracista, nascuda del compromís i el bagatge històric del moviment associatiu juvenil i de les entitats que combaten dia a dia el racisme i la xenofòbia. Per aquest motiu declarem l’Ajuntament de Badalona un espai lliure de racisme.
Font original: web Consell Joventut Badalona

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa